Uutisen päiväys

29.3.2017← Takaisin

Suomen Cupin ja SM-hiihtojen kauden loppuhuipennus käynnistyy Kontiolahdella

Maastohiihdon Suomen Cupia ja SM-hiihtoja on tällä kaudella jäljellä vielä kaksi mielenkiintoista viikonvaihdetta, joista ensimmäisenä kilpaillaan Kontiolahdella. Äskettäin menestyksekkäästi ampumahiihdon maailmancupia isännöinneellä paikkakunnalla lunta riittää ja ladut ovat kaikin puolin huippukunnossa.

Suomen Cupin kokonaiskilpailuissa on vielä paljon pelissä, kun henkilökohtaisia osakilpailuja on jäljellä kolme ja viestejä kaksi. Miesten kokonaiskilpailussa piikkipaikalla on Ristomatti Hakola 87 pisteen erolla sprintterikollegaansa Matias Strandvalliin. Sami Jauhojärvi on kolmantena 105 pisteen päässä. Miesten viesticupissa on ennätyksellisen tasaista, sillä kärkikolmikko Kouvolan Hiihtoseura, Jämin Jänne ja IF Minken mahtuvat 44 pisteen sisään. Ounasvaaran Hiihtoseura on kärjestä 100 pisteen päässä ja Vuokatti Ski Team Kainuukin vain 104 pisteen päässä.

”Kanadan jälkeen on ollut väsymystä ilmassa, mutta otetaan seuraavaan kahteen viikkoon loputkin kropasta irti. Kokonaiscupissa hyvältä vaikuttaa. Kovia joukkueita on Jänteellä vastassa, mutta tarkka miesvartiointi on jo suunniteltu ja mitalista lähdetään taistelemaan. Viestissä Vuokatti Ski Team Kainuu, Kouvolan Hiihtoseura ja Vantaan Hiihtoseura sekä Pyhäjärven Pohti, erityisesti Heikki Korpela laitetaan miesvartiointiin. Viestissä luulen, että Iivo (Niskanen) on harvennushommissa. Henkilökohtaisilla matkoilla samoin tarkka miesvartiointi, se on väsyneiden miesten taistel”, Hakola sanoo.

”Kontiolahdella olen ollut ampumahiihtokisoissa ja ampunut paljon sakkoja, vapaan 50 kilometrillä olen myös ollut siellä. Kontiolahdella on ollut myös meikäläisen ensimmäinen Hopeasompa. Sen verran jännitti, että oksensin muistaakseni lämmittelyssä keskelle stadionia”, Hakola miettii.

Naisten kärjessä on Anne Kyllönen 85 pisteen erolla viime kauden voittajaan Krista Pärmäkoskeen. Laura Mononen on kolmantena 120 pisteen päässä. Naisten viesticupissa viime vuosien hallitsija Hämeenlinnan Hiihtoseura on johdossa, mutta Oulun Hiihtoseura on toisena vain 10 pisteen päässä. Lempäälän Kisa on 128 pisteen päässä kärkipaikasta.

”On mukavaa jatkaa kilpailemista hyvissä olosuhteissa ja kovassa porukassa, esimerkiksi perjantaina vitosella on niin monta maailman huippua mukana, että saadaan varmasti hieno kisa aikaiseksi. SM-kisoissa on aina hieno tunnelma sekä rento fiilis ja on mukavaa päästä hiihtämään läpi kauden mukana eläneiden kannustajien edessä. Suomen Cupin kokonaiskilpailussa voiton uusiminen voi tehdä tiukkaa, mutta kaikki on vielä mahdollista ja loppuun asti taistellaan”, Krista Pärmäkoski sanoo.

Kontiolahdella nähdään myös ampumahiihdon maailmancupista tuttuja nimiä, kun muun muassa Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen, Olli Hiidensalo ja Tuomas Grönman kilpailevat heille tutuilla radoilla kurvaamatta ampumapenkan kautta.

Lähtölistat:
Perjantain väliaikalähdöt http://www.extime.fi/kisasivut/2017_197_perjantai_v.htm
Lauantain viestien joukkueet http://www.extime.fi/kisasivut/2017_197_viestit_pv.htm
Sunnuntain yhteislähdöt http://www.extime.fi/kisasivut/2017_197_yhteislahto_p.htm

Muut aikataulut ja pistetilanteet:
www.hiihdosuomencup
http://biathlon-kontiolahti.fi/smhiihdot2017/