Uutisen päiväys

28.10.2011← Takaisin

Suomen Cup käynnistyy Vuokatista

Lauantaina Vuokatissa ensilumenladulla käynnistyvä maastohiihdon Suomen Cup on kaikkien asianosaisten mielestä erittäin tervetullut ja tärkeä kilpailusarja. Tätä mieltä olivat myös perjantain tiedotustilaisuudessa tärkeintä sidosryhmää, urheilijoita, edustanut nelikko. Maajoukkuehiihtäjät Kerttu Niskanen, Anne Kyllönen, Martti Jylhä ja Lasse Paakkonen ottavat ilolla vastaan kovatasoiset kotimaiset kilpailut, joita Suomen Cup tuo.

Suomen Cup tulee tarpeeseen 
 
”On hyvä, ettei kovia kisoja tarvitse hakemalla hakea, vaan tätä kautta niitä tulee automaattisesti. Nämä luovat nouseville tähdille valmiuksia menestyä”, Jylhä viittaa sprinttikisojen erähiihtojen tuomaan kokemukseen.
Erityisesti sprinttereille kotimainen kilpailusarja tarjoaakin nyt kaivattuja kovia kansallisia kilpailuja SM-kisojen lisäksi. Kilpailukauden avaus lokakuun lopussa sattuu maajoukkuehiihtäjille vielä keskelle harjoituskautta, mutta avauksen merkitystä se ei silti vähennä. Maailmancupia kiertämään haluavien on oltava jonkunlaisessa kunnossa jo alkukaudesta, jolloin edustuspaikkoja jaetaan.
”Minulla on vaatinut jonkun verran startteja alle ennen kuin parempi vire löytyy”, Niskanen sanoo.
”Kisat ovat aina parhaita harjoituksia”, Paakkonen sanoi.
”Lähes puolet maailmancupin sprinteistä Tour de Skitä lukuun ottamatta ovat ennen joulua, joten on hyvä, että tulee jo tässä vaiheessa kilpailunomaisia harjoituksia”, Jylhä lisäsi.

Suuri mahdollisuus urheilijoille ja seuroille

Suomen Cupin race directorina Maastohiihto ry:n puolesta toimiva Hannu Koivusalo iloitsee siitä, että nyt maastohiihdollakin on oma televisioitava kotimainen kilpailusarjansa yleisurheilun ja suunnistuksen tavoin.
”Vaikka on näin lämmintä, täällä on älyttömän hyvät lumiolosuhteet. Vuokatti tulee pitämään paikkansa tässä jatkossakin. Jatkossa toiveissa olisi saada marraskuun ensimmäiseen viikonloppuun osakilpailut myös”, Koivusalo kaavailee tulevia vuosia.
Koivusalo kuvaa useaan otteeseen urheilijoiden olevan Suomen Cupin tärkein sidosryhmä. Race director haluaa nähdä viiden vuoden päästä hiihdossa tunnettuja urheilijoita nykyistä enemmän. Seuroille lisää viestikilpailuja tuova sarja on myös suuri mahdollisuus.
”Uskon myös, että viestijoukkueita alkaa syntyä”, myös Vuokatti Ski Team Kainuun managerina toimiva Koivusalo näkee.
Suomen Cupin osakilpailuista palkintorahoja ei jaeta SM-kilpailuissa Keuruulla ja Imatralla. Sarjassa on jaossa palkintorahaa 50 000 euroa, josta pääpaino kokonaiskilpailussa.
”Toivottavasti sitä päästään petraamaan jatkossa. Meillä on tällä hetkellä neljä pääyhteistyökumppania, toiveissa on saada ensi kaudelle yksi tai kaksi lisää”, Koivusalo sanoo.
Entä miten lauantaina perinteisen sprintissä käy?
”Meille tulee kurotuksella Lassen kanssa tasavoitto”, Jylhä heittää ensin, mutta täsmentää:
”Luulen, että kolmen joukossa on yksi meistä kolmesta sprinttileiriläisestä.”

Lue lisää Vuokatin avausosakilpailuista (myös lähtölistat ja kilpailuiden jälkeen tulokset):
http://www.vuokattievents.fi/suomen_cup

Maastohiihdon tiedotus
tiedotus@maastohiihto.fi