Uutisen päiväys

3.4.2014← Takaisin

Suomen Cup huipentuu Rukalla

Maastohiihdon Suomen Cupin finaali hiihdetään viikonloppuna Rukalla. Lauantaina ohjelmassa on perinteisen hiihtotavan viestit ja sunnuntaina vapaan hiihtotavan normimatkat. Taistelu kokonaiscupin voitosta on kovaa loppuun saakka naisten henkilökohtaisessa kisassa sekä viesteissä. Miesten osalta voittaja on ratkennut, mutta toinen ja kolmas sija ovat vielä kovan taistelun takana.

Kevät on kääntynyt siihen pisteeseen, että edessä on Suomen Cupin finaaliviikonloppu Rukalla. Lauantaina hiihdetään naisten 3x5km ja miesten 3x7,5km viestit perinteisellä hiihtotavalla ja sunnuntaina naisten 10 kilometriä sekä miesten 20 kilometriä yhteislähdöllä vapaalla hiihtotavalla.
Kisaviikonlopusta on tulossa todellinen jännitysnäytelmä, sillä naisten osalta Suomen Cupia johtavan Kainuun Hiihtoseuraa edustavan Anne Kyllösen ja toisena olevan Vieremän Koiton Kerttu Niskasen ero on vaivaiset 15 pistettä.

Miehissä tilanne on kokonaisvoiton osalta jo ratkennut, mutta muista tiloista käydään kovaa taistelua. Vuokatti Ski Team Kainuun Sami Jauhojärvi varmisti voittonsa jo Jyväskylän SM-laduilla, sillä lähin uhkaaja, saman seuran Martti Jylhä on 103 pisteen päässä. Voitosta saa henkilökohtaisissa kisoissa 100 pistettä. Aivan Jylhän kannoilla viiden pisteen päässä kärkkyy Kouvolan Hiihtoseuran Ville Nousiainen ja neljäntenä, ainoastaan yhdeksän pistettä Nousiaisesta Ylivieskan Kuulan Tero Similä. Viidentenä Suomen Cupin kokonaistuloksissa on alkukauden kaksi ensimmäistä osakilpailua sairasteluiden vuoksi väliin jättänyt Iivo Niskanen, jolla on kokonaiscupin toiseen tilaan 19 pisteen ero. Miesten kokonaiscupin toisesta ja kolmannesta sijasta onkin luvassa kunnon taistelu.

Viestien osaltakin kokonaiscupin sijoitukset ovat vielä auki. Vuokatti Ski Team Kainuulla on tältä kaudelta kolme voittoa ja kuudella sadalla pisteellään sadan pisteen ero toisena olevaan Kouvolan Hiihtoseuraan. Kolmantena olevalla Oulun Hiihtoseurallakin on teoriassa mahdollisuudet kokonaiscupin voittoon, sillä eroa kärkeen on 196 pistettä ja viestivoitosta saa 200 pistettä.

Naisten viestissä Hämeenlinnan Hiihtoseura johtaa kokonaiscupia 126 pisteen erolla Noormarkun Nopsaan. Liperin Hiihtoseura on 196 pistettä kärkijoukkueesta.

Kilpailut alkavat molempina päivinä kello 11.00 ja kisalähetys TV2:lla klo10.45.

Lauantai 5.4.
11.00 Naisten viesti 3x5km
12.00 Miesten viesti 3x7,5km
13.30 Palkintojenjako, naiset ja miehet

Sunnuntai 6.4.
11.00 Naiset 10km, vapaa
12.00 Miehet 20km, vapaa
13.15 Palkintojenjako