Uutisen päiväys

26.1.2013← Takaisin

Suomalaismiehet kaukana kärjestä alle 23-vuotiaiden yhdistelmähiihdossa

Sami Lähdemäki suoriutui suomalaiskolmikosta parhaiten miesten 15+15 kilometrin yhdistelmähiihdosta nuorten MM-kilpailuissa Liberecissä. Lähdemäki oli lopulta 33:s, voittaja Sergei Ustjugoville 4.03,1 hävinneenä. Perttu Hyvärinen oli 35:s ja Juho Mikkonen 54:s.

”Ihan OK. Vähän harmittaa, että sauva katkesi tuossa alussa, kun joku polkaisi sen poikki. Jonkun matkaa jouduin yhdellä sauvalla hiihtämään ja putosin aika kauas. Se jäi vähän kaivelemaan. Vapaan 15 kilometriä oli keskinkertainen hiihto, tässä tuntui, että olisi ollut mahdollisuuksia vähän parempaankin, oli paremman oloista”, Lähdemäki sanoi.

”Pertsalla hiihdeltiin mukana, tai eipä siinä oikeastaan pysynyt mukana. Fakta on se, että Suomi on tällä hetkellä ihan harrastajamaa, tässä distanssissa (normaalimatkoilla) ollaan niin paljon perässä”, Hyvärinen huokasi.

Suomi sai alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa yhden mitalin, jonka toi Juho Mikkonen sprintissä. Kisoihin olisivat ikänsä puolesta päässeet myös Krista Lähteenmäki ja Iivo Niskanen, kisoihin tulossa olleista Ristomatti Hakola jäi sairastumisen vuoksi kotimaahan.


Valmentaja Ilkka Jarvan yhteenveto