Uutisen päiväys

19.1.2020← Takaisin

Suomalaisilta vahvaa joukkuepanosta Nove Mestossa 

Maastohiihdon maailmancup jatkui Nove Mestossa perinteisen hiihtotavan takaa-ajokilpailuilla. Parhaimmista sijoituksista vastasivat Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen, jotka molemmat hiihtivät viidensiksi.

Suomalaisnaisilta nähtiin hyvää kokonaispanosta, kun neljä urheilijaa hiihti pistesijoille ja kolme mahtui 15 parhaan urheilijan joukkoon. Kerttu Niskanen nousi seitsemänneksi, Anne Kyllönen oli 15:s ja Vilma Nissinen hiihti maaliin sijalle 30. Johanna Matintalo oli 35:s.

Viidenneksi hiihtänyt Pärmäkoski koki, että paras kilpailuvire ei löytynyt päivän kilpailuun.

– Toisella kierroksella stadionilla ei vaan yksinkertaisesti paukut riittänyt Östbergin nykäisyyn. Tottakai olisin toivonut, että olisi ollut hyvä jalka tänään, mutta varmasti se vähän näkyi ettei ole tullut kovia kilpailuja. Ei katastrofi, jos on viides. Tästä on hyvä jatkaa Oberstdorfiin, totesi Pärmäkoski.

Kerttu Niskanen nousi seitsemänneksi sijalta 11. Niskanen oli suomalaisista osuusaikojen nopein ja kilpailun kuudenneksi nopein.

– Yritin vaan niin monta päänahkaa kuin vain mahdollista napsia kiinni. Aika räväkän alun tein ja mieli olisi tehnyt siinä Ebban perässä pysyä, mutta en ihan siihen vauhtiin uskaltanut lähteä. Loppuun asti tulin kuitenkin aika lailla samaa vauhtia kuin Ebba, siinä olisi ollut ihanteellinen peesi. Se oli ainut asia, mikä pikkuisen jäi harmittamaan, kommentoi Niskanen.

Tulokset

Kommentteja SoundCloudissa

Myös miesten puolella suomalaisten joukkuepanos oli vahvaa. Iivo Niskanen vastasi parhaimmasta sijoituksesta ja oli viides. Perttu Hyvärinen jatkoi hyviä otteitaan ja oli seitsemäs ja Ristomatti Hakola nousi sijalle 12. Markus Vuorela oli 46:s.

Niskanen lähti kilpailuun korkeammilla odotuksilla.

– Ajattelin, että tuo pallo olisi ollut helppo ampua maaliin, mutta ei tällä kertaa. Olosuhteet olivat äärettömän haastavat, oli monenlaista tälliä ja suksea ja sitten alkoi vielä satamaan luntakin ennen lähtöä. Päätös suksesta tehtiin kaksi minuuttia ennen lähtöä. Ehkä itse en onnistunut siinä tällä kertaa nappiin. Ei toki ollut rahkeita haastaa muutenkaan, kaikki jäi kyllä sillä lailla ladulle, kertasi Niskanen.

Hyvärinen oli tyytyväinen sijoitukseensa, mutta totesi päivän olleen vaikea.

– Tänään oli tosi kova päivä, tottakai sijoitus on hyvä ja siihen pitää olla tyytyväinen. Kova ja haastava päivä, tänään ei ollut parempaa otettavissa. Kovaa leikkiä tänään, totesi Hyvärinen.

Tulokset

Kommentteja SoundCloudissa

SHL / Jesse Väänänen