Uutisen päiväys

16.11.2014← Takaisin

Suomalaisille kaksoisvoitto, maajoukkuenaiset jättivät kisan väliin

  Naisten päätöskisa Oloksen FIS Tykkikisoissa oli 10 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtö. Ampumahiihtäjät Kaisa Mäkäräinen ja Mari Laukkanen ottivat Suomelle kaksi kärkisijaa, maastohiihdon maajoukkueen naiset jättivät sunnuntain kisan väliin.

  Maastohiihdon maajoukkuenaiset jättivät sunnuntaina Oloksella Tykkikisojen päätösmatkan, 10 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähdön hiihtämättä. Suomalaisvärejä nähtiin kuitenkin palkintopallilla, kun ampumahiihdon maajoukkueurheilijat ottivat kisassa kaksoisvoiton. Kaisa Mäkäräinen voitti naisten vapaan kympin ajalla 25.03,2. ”Ei ole vielä suksi kulullaan ja kun tämä ei ole minun leipälajini, niin tuntuu aina vähän siltä, ettei homma ole hanskassa”, Mäkäräinen nauraa ja harmittelee, ettei Suomen ykkösnaiset tänään olleet ladulla. ”Vähän harmi, mielellään olisin nähnyt vauhtia suhteessa muihin, mutta Mari antoi hyvän vastustuksen. Tiesin kyllä, että pystyy hiihtämään minun vauhtia.” Kovana harjoituksena kisan ottanut Mäkäräinen myöntää, että vaikka tavoitteet ovat toisessa lajissa ja kausi vasta alussa, niin kilpailu on aina kilpailu. ”Aina kun numerolappu laitetaan rintaan, niin tietää, että tulokset julkistetaan. Sitä aina yrittää parhaansa tehdä. Kyllä hiihtäminen on joskus parempaakin ollut kuin tänään. Tietysti täällä tämä maastokin on vähän erikoinen, kun on pitkään tasaista, nousupätkä ja lasku, niin varsinkin tämä pitkä tasainen suora oli minulle kyllä haasteellinen.”

  Voittajasta 14,8 sekuntia jäänyt Mari Laukkanen oli kisan jälkeen suoritukseensa tyytyväinen. ”Sanotaan, että omaan odotusarvoon ja siihen miltä odotin hiihdon tänään tuntuvan, niin ihan hyvää tekemistä tänään. Hirmuvaikeetahan tässä vaiheessa kautta on muihin verrata eroja ja sillä lailla verrata ja vetää niistä mitään johtopäätöksiä, mutta oma tunne oli hyvä. Minä vähän leirin alkuun meinasin sairastella, joten sillä lailla olen ylpeä, että hoidin sen sillä tavalla fiksusti, että nyt pystyin hiihtämään. Ja vaikka tähän kisaan jouduin tulemaan hyvin vähillä tehoilla, niin niinpähän se tuppaa olemaan, ettei näihin alkukauden kisoihin kukaan itseään ole virittänyt.” Kisakauden aloittaminen palkintopallilta tuntuu kuitenkin hyvältä. ”Niille, jotka tänään epäonnistuivat, sanoisin sellaisia terveisiä, että ei ole mitään hätää, aikaa on vielä. Toisaalta onhan se keskimäärin kivempi aloittaa kausi onnistumisella kuin epäonnistumisella. Oman tekemisen suhteen on hyvä, luottavainen ja tasapainoinen mieli. Kun viime kaudella sain fysiikassa tason nostoa, niin se on tuonut levollisuutta tekemiseen ja ratkaisuihin. Vielä on vähän kunnossa tekemistä, mutta onhan tässä jukolauta vielä kuustoista viikkoa MM-kisoihinkin”, Laukkanen nauraa ja jatkaa: ”Onhan se vähän hassua, kun kaikki sanoo, että tämä on harjoituskautta, mutta kyllä täällä tosissaan kilpaillaan.”

  FIS Tykkikisat, naiset 10km vapaa
  1.Kaisa Mäkäräinen FIN 25.03,2
  2.Mari Laukkanen FIN 25.18,0
  3.Daria Storozhilova RUS 25.32,7

  10.Marjaana Pitkänen FIN 26.13,1

  Tulokset kokonaisuudessaan