Uutisen päiväys

24.11.2011← Takaisin

Suomalaishiihtäjät taistelevat kotiladuilla kärkipaikoista

  Suomen maastohiihdon tuoreimpiin valmentajakalustoihin kuuluvat Jussi Piirainen ja ruotsalainen Niclas Grön ovat intoa täynnä. Viikonloppuna maailmacup jatkuu Kuusamon Rukalla. Rukan Nordic Openingissa hiihdetään tänä vuonna Mini Tour: 3 päivää, 3 osakilpailua ja 350 MC-pistettä.

  Valmentajat Piirainen ja Grön uskovat suojatteihinsa

  Maajoukkuevalmentaja Piirainen odottaa, että Rukalla suomalaiset pystyvät lisäämään vauhtia ja taistelemaan palkintopallisijoituksista.

  - Uskon vahvasti menestystä tulevan. Henkilökohtaisilla matkoilla taistelu on kovaa. Ohjelmassa on kaksi perinteistä ja yksi vapaamatka, jotka sopivat hiihtäjillemme.

  Maajoukkuevalmentajan katse kohdistuu erityisesti Suomen nimekkäisiin hiihtäjiin. Piirainen odottaakin esimerkiksi Aino-Kaisa Saariselta vakuuttavampia suorituksia, koska hiihtäjän kunto on valmentajan mukaan kohdillaan.

  Paluun kilparadoille tekee Mona-Lisa Malvalehto, jonka menoa Piirainen seuraa jännittyneenä.

  Katseen suuntaisin erityisesti naisiin, kuten tasavahvaan Riitta-Liisa Roposeen, Krista Lähteenmäkeen, Riikka Sarasoja-Liljaan ja Saariseen.

  Kannattaa seurata Laura Ahervon hiihtoa ja Malvalehdon paluuta, mutta myös Kerttu Niskanen on mielenkiintoinen tapaus.

  Piirainen näkee, että miesten puolella vapaan matkat ovat haaste. Valmentaja kuitenkin painottaa, että miesten puolella on odottavissa kutkuttavia esityksiä.

  Meillä on miehissä mielenkiintoisempi paketti. Anssi Pentsinen voi olla vakuuttava. Sami Jauhojärvi on kotimaisemissa varmasti vahvoilla.

  Muistetaan myös esimerkiksi Lari Lehtonen, unohtamatta Ville Nousiaista.

  Sprinttimaajoukkueen valmentaja Niclas Grön näkee, että sprintterit ovat kotimaisemissa kiinnostavan haasteen edessä.

  Sprinttereiden vauhti ei ole vielä paras mahdollinen, mutta kotikisoissa yllätyksiä voi ihan hyvin tulla.

  Esimerkiksi Niklas Collianderin poissaolo on ikävä juttu. Odotan kuitenkin hyvää ja vauhdikasta kisaviikonloppua. Toivottavasti myös yleisö löytää tiensä Rukalle, Grön sanoo hyväntuulisena.


  Strandvall ja Niskanen vauhdissa

  Sprinttimatkojen spesiaalimies Matias Strandvall voi huokaista helpottuneena. Syksystä lähtien mykoplasmaa sairastanut IF Minkenin mies on vihdoin saanut terveen paperit.

  Tauti on voitettu, mutta kropassa on edelleen jälkijäristyksiä. Huippukunto on tuloillaan, mutta vielä ei olla parhaassa kisakunnossa, Strandvall tuumaa.

  Rukalta mies hakee sijoittumista vähintään 15 joukkoon. Strandvall kuitenkin painottaa etenevänsä vielä maltillisesti. 

  Perjantaina katsotaan, mitä mies kestää. Ei heti kannata vetää itseään piippuun, koska kilpailuja riittää joulukuuhun mennessä kolmen viikonlopun verran.

  Strandvall toteaa innoissaan, että kotimaisemissa kisaaminen on harvinaista herkkua. Mies kehaisee samalla myös uutta valmentajaa.

  Niclas on huippu tyyppi. Kaikki jätkät olemme tyytyväisiä häneen. Loistavaa tietotaitoa. Yhteistyö toimii moitteettomasti.

  Iloisella tuulella ollut Kerttu Niskanen avaa maailmancup-kautensa juuri Rukalla. Vieremän Koittoa edustava Niskanen ei jännitä liikaa tulevia koitoksia.

  On mahtavaa kilpailla kotiyleisön edessä. Kaksi vuotta olen saanut seurata Rukan kilpailuja televisiosta, nyt pääsen itse iskemään laduille.

  Niskanen sanoo hakevansa rentoa ja terävää hiihtoa. Kausi on vasta aluillaan, joten nuoren hiihtäjättären hiihtovauhti kasvaa kisa kisalta enemmän.

  Treenikausi on ollut kova, joten väsymys painaa vielä hiukan jaloissa. Rukalla hiihdän kaikki matkat, mutta perinteinen on vielä vahvempi tyylini.

  Tulossa on kolme erittäin jännittävää kisapäivää, mutta aina taistellaan loppuun saakka, Niskanen naurahtaa.