Uutisen päiväys

23.6.2015← Takaisin

Sundsten ja Eskelinen Junior Vuokatin Aateli Racen voittoihin

Vuokatin Aateli Race alkoi alle 18-vuotiaiden nuorten kilpailuilla, joissa voittoihin ylsivät Pakilan Vedon Sonja Eskelinen ja IF Femmanin Robin Sundsten.

Tytöt juoksivat 3 kilometriä ja hiihtivät kolme kilometriä. Eskelinen piti kärkiasemansa hiihto-osuudellakin. Nastolan Nasevan Rebecca Immonen oli toinen ja Kuivasjärven Auran Anita Korva kolmas. Kärkikolmikko oli sama juoksussakin, tosin siinä Korva oli toinen ja Immonen kolmas. Juoksuosuudella sekä tyttöjen että poikien kärkikolmikko juoksi alle edellisen reittiennätyksen.

”Oli ainakin tämän vuoden paras juoksu ja yksi elämäni parhaita juoksuja, kulki tosi hyvin. Hiihdossa oli vähän väsyneet jalat, mutta sekin meni ihan hyvin. En osannut juoksun jälkeen ajatella, että voittaisin. Ajattelin, että viiden parhaan joukossa voisin olla”, vantaalainen Eskelinen sanoi.

”Hyvä päivä oli, yllättävänkin. Olen tosi tyytyväinen. Juoksussa ehkä ensimmäisen kierroksen menin liian kovaa. Juoksun jälkeen jalat tuntuivat kauhean väsyneiltä, ja ajattelin, että mitähän hiihdosta tulee. Hiihdossa oli kuitenkin heti hyvä isku päällä”, nastolalainen Immonen sanoi.

Poikien kilpailussa juoksumatka oli 4,5 kilometriä ja hiihto 3 kilometriä. One Way Pro Teamin veljekset Remi ja Kevin Lindholm veivät seuraavat sijat Sundstenin jälkeen. Kaksikko oli juoksun jälkeen kärjessä ennen Sundstenia. Sundsten sai Remi Lindholmin kiinni Vuokatinvaaran nousun alkupuolella.

”Juoksun jälkeen olin tosi tyytyväinen. En olisi uskonut, että olisin juoksussa kolmen parhaan joukossa, kun en ole hirveän hyvä juoksija. Sain hyvän lähtöpaikan kisaan. Rullahiihto-osuudella ei ollut mitään sen kummempaa taktiikkaa, katsoin vaan miten tämä lähtee liikkeelle”, aikansa kuluksi myös jalkapalloa pelaileva Vaasan kupeessa Sepänkylässä asuva Sundsten sanoi.

Rullahiihdossakin pidettiin hyvää vauhtia, mutta ajat eivät ole täysin verrattavissa, sillä viime vuonna hiihdettiin vielä Vuokatinvaaralle vievää tietää vanhalla asfaltilla.

Lisätietoja: www.vuokattiskiteam.fi sekä Facebookissa Vuokatin Aateli Race.

Kattava kuvagalleria junnukisasta maastohiihdon Facebook-sivuilla.

Tulokset