Uutisen päiväys

24.1.2013← Takaisin

SM-kisoissa annetaan viimeiset MM-näytöt

  Jämijärvellä on paikalla kaikki maamme huippuhiihtäjät, sillä SM-kisaviikonloppuna annetaan viimeiset näytöt helmikuun MM-kisoihin. Kisajoukkue Val di Fiemmeen julkaistaan tulevana maanantaina.

  Anne Kyllönen kilpailee viikonloppuna molemmat perinteisen kisat.
  - Tavoitteena on kaksi mitalia viikonlopulta. MM-kisoja ajatellen tämä käy myös kovasta harjoituksesta, Kyllönen kertoo.
  Ahkerasti kilpaillut kajaanilainen tuli Jämijärvelle suoraan Ranskasta, joten kisaladut ovat tulleet tällä viikola tutuiksi.
  - Kyllä näillä laduilla tekemistä riittää. Missään nimessä ei helpolla pääse ja lasku on aika vauhdikas, Kyllönen kuvailee.
  Anssi Pentsisen päämatka viikonloppuna on luonnollisesti perjantain perinteisen sprintti, mutta hän on ilmoittautunut kaikille matkoille.
  - Mitalia lähden huomenna hakemaan, se on minimitavoite, mutta kyllä lähden voittoa hakemaan. Uskon, että kovin vastus tulee todennäköisesti sprinttiryhmän hiihtäjistä, Pentsinen kertoo.
  - Mitenköhän sen muotoilisi. Ainakin Jauhojärvi (Sami) pitää voittaa.

  Naapurikunnasta Ikaalisista kotoisin oleva maajoukkuehiihtäjä Krista Lähteenmäki jättää ainakin perjantain sprintin väliin ja hänen osallistumisensa lauantaille on erittäin epätodennäköistä. Lähteenmäki on ollut alkuviikon flunssassa, mutta kuumetta hänellä ei ole.
  - Perjantaina en ainakaan hiihdä ja lauantain osalta teen päätöksen huomenna. Jos olo on samanlainen kuin tänään, en hiihdä. Tietysti harmittaa, sillä mieli tekisi hiihtää ja kilpailla kotikisoissa, mutta lääkäri suositteli kilpailujen väliin jättämistä. Tänä vuonna MM-kilpailut ovat tärkeimmät, ja kaiken teen niiden ehdoilla. Siksi en ota mitään riskiä, vaan tärkeintä on nyt tervehtyä kunnolla. Tällä hetkellä saan hiihtää kevyttä lenkkiä, joten voi olla, että käyn Jämillä lauantaina katsomassa samalla kisojakin, Lähteenmäki tiedotti torstaina.

  Lisätietoa kisoista:
  http://www.jamism.fi/