Uutisen päiväys

6.12.2013← Takaisin

Similä korvaa Jauhojärven Lillehammerin perinteisen kisassa

Varamieheksi Lillehammerin maailmancup-osakilpailuun nimetty Tero Similä hiihtää lauantain perinteisen kisan. Lievästi flunssainen Sami Jauhojärvi ei leiki terveydellään edes olympiavuonna.

Norjan Lillehammerin maailmancupiin varamieheksi lähtenyt Tero Similä pääsee lauantaina ladulle. Normaalisti varamiehet odottavat kisakutsua Suomessa, mutta sunnuntain viestin varmistamiseksi Similä lähti mukaan matkalle. Lievästi flunssainen Sami Jauhojärvi jättää lauantain perinteisen kisan väliin. Tämän seurauksena Similälle avautuu mahdollisuus hiihtää perinteisen kisa.
Jauhojärvi rauhoittelee, että hänen hiihtämättömyytensä on varotoimenpide. Lievästi flunssaiseen oloon on määrätty jo antibioottikuuri.
- Ei tämä urheilu saa niin vakavaa olla, että otetaan turhia riskejä. Omalla terveydellä ja hengellä ei lähdetä pelaamaan ikinä. Ei tavallisena kautena eikä olympiavuonna. En kilpaile lauantaina, mutta jos olo lähtee kohenemaan, voin hiihtää sunnuntain viestissä, Jauhojärvi kertoo.
- Samilla on flunssainen olo. Ei mies mitenkään pahasti sairas ole, mutta olympiavuonna ei oteta turhia riskejä. Ihan lievästä flunssasta on tässä vaiheessa kyse, päävalmentaja Magnar Dalenkin rauhoittelee.

Äkkikomennuksen saanut Similä on komennuksesta tyytyväinen.
- Toisen epäonni, on minun onni. Mukavampihan tänne on hiihtämään tulla kuin katsomaan. Olen valmistautunut sitä silmällä pitäen, että hiihdän kilpaa, joten mitään paniikkia tai aikataulumuutosta tämä ei aiheuta, ei enää näillä kilometreillä, Similä nauraa.
Lillehammerissa hiihdetään lauantaina perinteisen normaalimatkat, naiset hiihtävät 10km ja miehet 15km.
- Radat ovat vaativia ja ylämäet vaativia. Puhuin juuri ratamestarin kanssa ja nousut ovat pahimmillaan jopa 16-18-prosenttisia. Ja niissä on pituutta niin paljon, että varmasti hapottaa, Dalen toteaa.
- Minä kyllä tykkään tästä profiilista. Ei nämä liian jyrkkiä ole, Rukalla on jopa jyrkempiä. Minä pidän tällaista laduista, Similä iloitsee.

Viikonlopuksi Norjaan on luvattu pikkupakkasta, noin kuudesta kahdeksaan pakkasastetta ja sinistä taivasta.
- Tämä on hiihtourheilua parhaimmillaan, Dalen hehkuttaa.