30.3.2014← Takaisin

Sarkkinen ja Airaksinen vanhimman ikäluokan KLL-mestarit

Nuorten arvokilpailukausi päättyi sunnuntaina Inarissa Koululiikuntaliiton mestaruushiihtoihin, jossa mitaleista kamppailtiin 13-, 14-, 15-, 16-, 17-, 18- ja 20-vuotiaiden sarjoissa vapaalla hiihtotavalla. Vanhimmassa ikäluokassa mestaruudet veivät Joonas Sarkkinen ja Elsa Airaksinen.

Sarkkinen kävi vitosella tiukan kamppailun Joni Mäen kanssa, sillä eroa jäi vain kolme sekuntia. Myös pronssi meni nuorten MM-edustajalle, Waltteri Vinkanharjulle.

”Latu oli tosi hyvässä kunnossa, paljon paremmassa kuin eilen. Komia keli oli hiihtää. Tykkäsin tuosta maastosta, kun oli kunnon nousuja ja selvät laskupätkät. Sopi kyllä vitosen kisaksi aika hyvin. Aina, kun lähtee tällälailla perästä, on helpompi tulla”, Sarkkinen sanoi.
Airaksinen otti mestaruuden kolmosella 3,2 sekunnin erolla Andrea Juliniin. Hanna Varjus oli kolmas.
”Alussa tuntu, että mitenkä tässä pitäisi lähteä, mutta viimeisissä mäissä sain vauhtia. Liukas keli sopii minulle”, sanoi yöjunalla Helsinkiin valmennuskurssille lähtevä kuopiolainen.
Julinin kilpailuun mahtui kaatuminenkin
“Kaaduin alamäessä, joten siellä meni vähän aikaa hukkaan, mutta sain sitten Hannan kiinni lopussa.”
18-vuotiaiden mestaruudet veivät Jasmi Joensuu ja Lauri Lepistö. Molemmat olivat parhaita myös edellispäivän SM-sprintissä. Joensuu oli kolmosella pari sekuntia Airaksistakin nopeampi ja omassa sarjassaan ylivoimainen, sillä hopeaa ottanut Vilma Jylhä hävisi 13,3 sekuntia.
”Just semmoinen kisa kuin eilen sanoinkin, että nautin jokaisesta potkusta”, Joensuu sanoi.
Lepistö jätti Juuso Haaralan hopealle 6,4 sekunnin erolla.
”Ensimmäisen mäen päällä yllätyin erosta, mutta sitten vähän turhan varovaisesti otin laskun. Ennen kisaa kaaduin harjoituksissa yhdessä mutkassa, joten siitä syystä otti vähän turhan varovaisesti. Ei tuntunut, että olisi alkanut väsyttää, mutta Juuso oli hiihtänyt aika kovaa sen lopun”, Lepistö sanoi.

Kuva: Reima Mustonen