Uutisen päiväys

3.1.2010← Takaisin

Saarinen kolmas Tour de Skin sprintissä Oberhofissa

Aino-Kaisa Saarinen sijoittui kolmanneksi Tour de Skin sprinttikilpailussa Saksan Oberfofissa. Kokonaiskilpailussa Saarinen on toisena kolmen osakilpailun jälkeen. Suomalaismiehistä parhaiten onnistui Sami Jauhojärvi (9:s), joka ylsi välieriin.

Perinteisellä hiihtotavalla hiihdetyn kilpailun finaalissa Slovenian Petra Majdic ja Puolan Justyna Kowalczyk vetivät alusta alkaen kovaa vauhtia. Saarinen otti alun vähän rauhallisemmin ja nousi sitten hyvin luistavilla suksillaan lähemmäs kärkikaksikkoa. Loppukirissä Majdic oli vahvin ennen Kowalczykia ja Saarista.

- Sukset olivat aivan loistavat. Tiesin, että luistoa on ja otin alkunousun rennosti. Sitten laskin eroa kiinni. Vähän kuitenkin olin jo väsynyt enkä aivan jaksanut koko matkaa. Tässä ei ole hädän päivää ja Prahan sprintissä taas podium tavoitteena. Tasaisen kovaa sarjaa on tehtävä, jos aikoo tällä kiertueella menestyä, Saarinen sanoi luottavaisena. Karsinnassa Saarinen oli nopein.

Puolivälieriin päässeet Virpi Kuitunen (15:s), Pirjo Muranen (25:s), Riikka Sarasoja (23:s) ja Riitta-Liisa Roponen (28:s) karsiutuivat välieristä.

Miesten sprintin voitti Norjan Eldar Rönning ennen maanmiestään Petter Northugia ja Saksan Axel Teichmannia. Venäjän Ivan Alipov hylättiin Ruotsin Emil Jönssonin kaatamisesta.

Sami Jauhojärvi voitti varmasti oman puolivälieränsä ja pääsi mukaan välieriin. Välierässä Jauhojärvi oli viides ja finaalipaikka jäi saavuttamatta.

- Huolto onnistui suksien kanssa täydellisesti. Vielä hiihdosta puuttuu helppous ja joutuu käskyttämään liikaa. Omista lähtökohdista katsoen tilanne on aika hyvä. Olo on helpottunut, mutta ei nuolaista ennen kuin tipahtaa. Prahassa olin viime vuonna neljäs, joten siitä olisi hyvä parantaa. Jokainen päivä on kuitenkin vielä arvoitus, Jauhojärvi totesi. Kokonaistilanteessa Jauhojärvi on viidentenä.

Matti Heikkisen (14:s) ja Matias Strandvallin (26:s) tie loppui puolivälieriin. Heikkinen jäi erässään kolmanneksi ja Strandvall hieman kolaroi viimeisissä mutkissa ja oli eränsä viimeinen.

- Tuli hiihdettyä uran paras perinteisen sprinttikilpailu. Kaksi vetoa oli sopiva tähän kohtaan ja kokonaistilanne näyttää ihan hyvältä. Katse on tiiviisti keskiviikon pitkässä vapaan kisassa. Huomenna Prahassa tavoitteena hiihtää uran paras vapaan sprintti, Heikkinen sanoi iloisena. Heikkisen sijoitus kokonaistilanteessa on kuudes.

Kalle Lassila oli karsinnan 35:s ja Ville Nousiainen 37:s eivätkä he selviytyneet jatkoon.

Tour de Skin neljäs osakilpailu hiihdetään huomenna Prahan keskustassa, jolloin vuorossa toinen sprinttikilpailu vapaalla hiihtotavalla.

www.tour-de-ski.com
www.fis-ski.com