6.3.2011← Takaisin

Saarijärven KLL-kisoissa ylivoimaisia voittoja ja tasaisia kamppailuja

Keravalaista Sompion yläastetta käyvä Turo Sipilä oli päivän ylivoimaisin voittaja KLL:n mestaruuskilpailuissa Saarijärvellä. Sipilä voitti 14-vuotiaiden 3 kilometrin kilpailun 31,6 sekunnin erolla hopeaa vieneeseen Aleksi Parttimaahan.

Ylivoimaisia mestareita olivat myös 16-vuotiaiden 5 kilometrillä Ounasvaaran yläasteen Markus Hietanen (ero kakkoseen 25,1 sekuntia), 20-vuotiaiden 5 kilometrillä Kuopion Klassillisen Perttu Hyvärinen (19,8 sekuntia) ja 14-vuotiaiden 3 kilometrillä hyvinkääläisen Härkävehmaan koulun Vilma Vinkanharju (18,4).

Muutamissa sarjoissa mestaruuskamppailu oli sekuntipeliä. Karkkilan yhteiskoulun Vesa Raussi päihitti 15-vuotiaiden 3 kilometrillä Lauri Pyhäjärven vain 0,5 sekunnin erolla. Tiukkaa oli myös 17-vuotiaiden vitosella, jolla Imatran yhteislukion Ville Ahonen jätti Joona Joensuun toiseksi 1,4 sekunnin erolla. Sekuntikamppailu nähtiin myös 18-vuotiaiden tyttöjen 3 kilometrillä, jossa Sotkamon urheilulukion Saana Kemppainen voitti kahden sekunnin erolla Anniina Perän

Muita mestareita olivat 20-vuotiaissa Maria Grundvall, 18-vuotiaissa Antti Ojansivu, 17-vuotiaissa Hanna Varjus, 16-vuotiaissa Nea Katajala ja 15-vuotiaissa Johanna Matintalo.

Alle 16-vuotiailla hiihtäjillä on ensi viikonloppuna edessä kauden yksi kohokohta, kun Hopeasomman mitaleista hiihdetään Vuokatissa.Saarijärven tulokset: http://www.saarijarvenpullistus.fi/SM2011/KLL2011_tulos.htmVuokatin Hopeasomman kisasivut: http://www.sotkamonjymy.fi/index_hs.asp