5.2.2015← Takaisin

Saapunki parhaana suomalaisena 16:s alle 23-vuotiaissa

Nuorten MM-kisat jatkuivat tänään alle 23-vuotiaden sarjan naisten kymmenen kilometrin ja miesten viidentoista vapaan hiihtotavan kilpailuilla. Susanna Saapunki oli Suomen naiskolmikon parhaana 16:s, häviten kisan voittaneelle Norjan Barbro Kvaalelle 1.15,5 minuuttia.

”Koko ajan täällä on ollut hyvä fiilis, joten ei voi olla kuin pettynyt. Tiedän,  että olen hyvässä kunnossa, mutta näköjään nuorten kisat ei ole minua varten. Tuntui, että joutui työstämään koko ajan suksea, ei tuntunut liukkaalta tänään. Toivotaan, että pursuitti natsaa paremmin”, Saapunki sanoi.

Katri Lylynperä, 20, harmitteli kisan jälkeen herkkyyden puuttumista ja peesin karkaamista. Sijalle 28 sijoittunut Lylynperä suuntasi katseensa jo lauantaille.

”Ei ollut ihan herkkää tänään. Sain kuitenkin hiihdon pidettyä melko hyvin kasassa. Harmittaa, kun Ruotsin Frida Erkers ajoi kiinni, enkä pysynyt kovin kauaa perässä. Mäkien päältä olisi pitänyt saada vauhti kiihtymään nopeammin, mutta jyrkkien kohtien päällä oli mulla kyllä aika tummaa. Odotan kuitenkin innolla lauantain skiathlon kisaa, tykkään yhteislähtökisoista,  kun näkee koko ajan miten kisa etenee”, Lylynperä kertoi.

Leena Nurmi oli pettynyt 40. sijaan riittäneeseen hihtoon. Eroa kärkeen tuli 3.25,3 minuuttia.

”Huono hiihto, eka 5km kierros tuli vielä jotenkin, mutta meno hyytyi sitten koko ajan loppua kohden ja oli tosi vaikeaa. Kaikki peesit karkasivat ja suksestakaan ei ollut apua tänään. Rata oli tosi raskas ja en yllättynyt isosta erosta kärkeen. Tälläistä urheilu on välillä, tästä on suunta vain ylöspäin”, Nurmi summasi.

Miesten sarjassa Suomea edusti  Antti Ojansivu, jonka vauhti riitti 15 kilometrin kilpailussa 25:nneksi. 21-vuotias Ojansivu hävisi kärjelle 2.16,4 minuuttia.

”Kisa oli vaikea. Keuhkot eivät ole vielä siinä kunnossa, että pystyisin hiihtämään omaa kuntoa vastaavia hiihtoja. Vauhdinjako oli ihan hyvä, mutta pettynyt olen.”