Uutisen päiväys

18.2.2017← Takaisin

Ryytty ja Liekari veivät vanhimpien sarjassa Hopeasompa-mestaruudet

Iisalmen Visan Vilma Ryytty ja Kouvolan Hiihtoseuran Emil Liekari veivät vanhimpien eli 16-vuotiaiden sarjan mestaruudet Hopeasompa-finaalien toisena kilpailupäivänä Lempäälässä.

N16-sarjan viiden kilometrin väliaikalähdön ykkönen oli Iisalmen Visan Vilma Ryytty. Hän sai jo viikonlopun toisen mitalinsa, kun sprintistä tuli hopeaa.
– Voin olla jo nyt todella tyytyväinen viikonloppuun, kun kaksi mitalia on nyt taskussa. Nousujohteinen kisa ja sain loppua kohden lisättyä vauhtia, vaikka eilisestä lihakset olivat hieman jumissa, kullan kaapannut Vilma Ryytty puheli hymyillen.
Muut mitalit menivät normaalimatkalla Kouvolaan: Hiihtoseuran Sara Niittyviita oli hopealla ja eilen sprintin voittanut Heidi Nikkinen oli pronssilla.
M16-sarjassa oli myös kouvolalaisten juhlat. Kaikkiaan neljä kuudesta 16-sarjojen mitalista lähti lauantaina Kouvolaan. Kilpailu oli päivän pisin, vain 16-sarjan miehet hiihtivät kahdeksan kilometriä. Kulta ja pronssi menivät Kouvolan Hiihtoseuraan, kun korkeimmalle palkintopallille nousi Emil Liekari ja kolmanneksi Olli-Pekka Laitila. Toiseksi sivakoi Leppävirran Virin Valtteri Pennanen.
– Nyt on täynnä värisuora mitaleista! Kisa meni kokonaisuudessaan todella hyvin, pystyin lisäämään koko ajan vauhtia. Viimeisellä kierroksella aika limitillä mentiin, kultamitalisti Emil Liekari iloitsi.
M16-sarjan mitalikolmikko menestyi hyvin myös perjantaisessa sprintissä. Liekari saalisti pronssia, Pennanen kultaa ja Laitila oli viides.

Valkeakosken Haka vahva

N15-sarjan viiden kilometrin vapaan väliaikalähdön kuningatar oli Valkeakosken Hakan Sonja Leinamo. Hän jätti toiseksi tulleen Kouvolan Hiihtoseuran Elisa Mattilan 15,6 sekunnin päähän.
–  Kisa meni hyvin, sain vielä loppua kohden lisättyä vauhtia. Kulta oli yllätys, hyvällehän se maistuu, kullan kaapannut Sonja Leinamo tuumi.
M15-sarjassa kultaa huuhtoi Norvalla Ski Teamin Alexander Ståhlberg. Hän johti lähes koko kilpailun. Toiseksi tullut One Way Pro Teamin Aabel Lehtoranta jäi 14,3 sekunnin päähän.
– Viime vuonna olin neljäs, ja nyt pystyin hienosti parantamaan. Rata oli tiukka ja vaikea, kultamitalisti Alexander Ståhlberg kertoi.
N14-sarjassa Valkeakosken Haka nappasi kaksi ensimmäistä sijaa. Eilisen sprintin neljäs Fanny Kukonlehto nousi mestariksi ja eilisen hopeamitalisti Saara Mattila oli jälleen toinen. Hakalaisten ero maalissa oli 23,4 sekuntia. M14-sarjassa kultaa hiihti Skiteam 105:n Leevi Vuorinen. Vuorinen oli pitkään väliajoissa toinen, mutta lopulta voitti toiseksi tulleen Ounasvaaran Hiihtoseuran Jussi Rantalan 1,2 sekunnilla. N13-sarjassa tyttöjen 92 maaliin tulleen joukosta voiton nappasi Borgå Akilleksen Melissa Lönnström. Hän käytti matkaan aikaa 8 minuuttia ja 12,2 sekuntia. Kisa oli äärimmäisen tiukka, sillä eroa hopealle hiihtäneeseen Ounasvaaran Hiihtoseuran Enni Petreliukseen jäi vain 0,1 sekuntia. Myös M13-sarjassa kolmen kilometrin matkalla saatiin paremmuus selvitettyä. Puijon Hiihtoseuran Arttu Heikkinen oli ykkönen hiihtämällä matkan 7 minuuttiin ja 41 sekuntiin.
Sunnuntaina hiihdetään viestit perinteisellä hiihtotavalla.

Teksti: Antti Raunio
Kuva: Tuomas MacGilleon (kuvassa Kouvolan Hiihtoseuran 16-sarjan mitalistit)
Tulokset: http://www.extime.fi/kisasivut/index.html
Lisää urheilijakommentteja: www.hopeasompa.fi

Videohaastattelu Emil Liekari:  https://www.facebook.com/hopeasompa/videos/411139379234781/
Videohaastattelu Vilma Ryytty: https://www.facebook.com/hopeasompa/videos/411120849236634/
Videohaastattelu Sonja Leinamo: https://www.facebook.com/hopeasompa/videos/411095939239125/
Videohaastattelu Leevi Vuorinen: https://www.facebook.com/hopeasompa/videos/411078405907545/
Videohaastattelu Arttu Heikkinen: https://www.facebook.com/hopeasompa/videos/411047115910674/
Videohaastattelu Melissa Lönnström: https://www.facebook.com/hopeasompa/videos/411033005912085/

Seuraa somessa:

Instagramissa ja Facebookissa: @hopeasompa
Twitterissä @hopeasompa2017
#hopeasompa2017 #hopeasompa #lempäälä2017