5.2.2010← Takaisin

Ruotsin Charlotte Kallan olympiavire kohdallaan

Ruotsin Charlotte Kalla voitti maailman cupin 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailun Canmoressa Kanadassa perjantaina. Suomalaiset jäivät selvästi Kallasta raskaalla ladulla, joka kierteli 1500 metrin korkeudessa. Kaisa Mäkäräinen oli 37:s (+2.07,8) ja Riikka Sarasoja 43:s (+2.19,5).

Tour de Skin väliin jättäneelle Kallalle voitto oli maailmancupissa kauden ensimmäinen. Ruotsalainen jätti maailmancupia johtavan Puolan Justyna Kowalczykin +9,7 sekunnin päähän. Kolmanneksi sijoittui Venäjän Irina Khazova.

Kanadan Silver Starissa kuusi päivää ennen kilpailua leireillyt Riikka Sarasoja koki kovia raskaalla reitillä.

- Oikein tuli mieleen 6-8 kilometrin välillä, että mitenköhän täältä selviää pois. Olin siinä kohtaa aivan sippi, eikä palautumista tapahtunut. Tämä oli kuitenkin hyvä treeni olympialaisia ajatellen, enkä siinä mielessä ole huolissani. Nyt palaan takaisin harjoittelemaan Silver Stariin, Sarasoja kertoi.