Uutisen päiväys

24.11.2011← Takaisin

Ruka avaa ovensa suurelle yleisölle

  Maailman suurin talvilajien maailmancup tapahtuma käynnistyy perjantaina Kuusamon Rukalla. Huikean Ruka Nordic Openingin avaa viikonloppuna miesten sekä naisten perinteisen hiihtotavan sprintit. Kolmen päivän ajan Kuusamon maisemissa kilpaillaan 10 maailmancupin osakilpailua, jolloin menossa on mukana lähes 30 maasta 400 urheilijaa. Samalla vietetään tapahtuman 10-vuotisjuhlaa.

  Hiihtoladut kisakunnossa

   

  Nordic Openingin pääsihteeri Seppo Linjakumpu odottaa jännittynein mielin viikonloppua. Pääsihteeri toivoo erityisesti, että tänä vuonna säät kohtelisivat katsojia sekä urheilijoita hellästi.

   

  Päätavoitteena on saada vietyä kaikki kymmenen osakilpailua läpi. Yleisötavoitteena on rikkoa vanha ennätys, joka on vuodelta 2009.

   

  Haasteena juhlakilpailuun tuo lumen puute. Linjakumpu vakuuttaa, että esimerkiksi hiihdot pystytään järjestämään sekä 2,5 kilometrin että 5 kilometrin laduilla.

   

  - Viiden kilometrin latua ollaan parhaillaan viimeistelemässä, kun vastaavasti lyhyempi latu on valmis. Mäkihyppyrikin on kunnossa. Sää saisi olla sopivan lämmin, mutta tuulet suotuisat, Linjakumpu toivoo hartaasti.

   

  - Henkilökohtaisesti odotan, että kaikki matkat ja kisat saadaan vietyä turvallisesti loppuun saakka, pääsihteeri lisää.

   

   

  Huoltomiehet työskentelevät säässä kuin säässä

   

   

  Maastohiihdon huoltopäällikkö Pekka Kemppi on rauhallinen mies. Kemppi ei odota viikonlopuksi ihmeellistä säätä, syykin on selvä.

   

  - Toivekelejä ei ole, koska kaikissa pitää pystyä työskentelemään.

   

  Viime viikonlopun maastohiihdon maailmancupin osakilpailut Norjassa käytiin lähes tismalleen samanlaisissa olosuhteissa kuin nyt on odotettavissa Rukalla.

   

  - Ennusteet lupaavat samaa kuin Norjassa. Perjantaina taitaa olla plussaa luvassa.

   

  Norjassa oli pelkästään tykkilunta, vähän yöpakkasia, mutta maasto oli mustaa. Laduista tuli jäiset pakkasten myötä, Kemppi kuvailee.

   

  Rukalla ladut ovat viimeistelyä vaille valmiit. Enää odotetaan hiihtäjiä ja kilpailujen alkamista.

   

  - Haastetta toisi rankka lumisade kisojen aikana. Totuus on kuitenkin, että sukset voidellaan kelissä kuin kelissä. 

   

  - Huoltojoukoille viikonloppu on tiukka työsarka, koska kisoja on kaikkina kolmena päivänä, Kemppi tuumaa.