Uutisen päiväys

12.1.2013← Takaisin

Roponen ja Heikkinen vauhdikkaimmat Vantaalla

Riitta-Liisa Roponen ja Matti Heikkinen pitivät parasta vauhtia Suomen cupin neljänsissä henkilökohtaisissa osakilpailuissa Vantaalla lauantaina. Roponen tykitti vapaan vitosen voittoon 6,08 sekunnin erolla Riikka Sarasoja-Liljaan, Maija Hakala oli kolmas. Miesten kympillä Heikkinen jätti Jussi Simulan 15,3 sekunnin erolla kakkoseksi, Ville Nousiainen oli kolmas.

”Tämä tuntui raskaammalta kuin Tour de Skin loppunousu, huhhuh! Oli tuntemus, että hiihto polkee paikallaan, en tosin odottanutkaan, että olisi ollut parasta, mutta pahalta tuntui. Tourin jälkeen olen yhdesti käynyt suksilla. Oli hyvä saada kisa tähän väliin”, Roponen sanoi.

Sarasoja-Liljan Tour de Ski jäi kesken selkävaivojen vuoksi, mutta lauantaina hiihto kulki.

”Kahtena päivänä olen käynyt jo vapaata hiihtämässä. Huomenna hiihdän sunnuntailenkkiä perinteisellä. Selkä on kyllä jo parempi”, Sarasoja-Lilja sanoo.

Maija Hakala tuumi, että näköjään meno riitti tuntemuksista huolimatta kansalliseen vauhtiin hyvin. Hän hävisi Roposelle 40,84.

”Tuntui aika hitaalta ja kankealta. Tuntui, että ei mihinkään, mutta näköjään riittää”, Hakala sanoi.

Jyväskyläläiselle Heikkiselle oman seuran järjestämä kilpailu oli tärkeä matkalla MM-kisoihin.

”Mukava päivä takana. Homma on tasapainossa, tasaisen varmaa, ei vielä kiitettävää. Rutinoitunut, hyvä päivä. Olisi ollut vähän kiristämisen varaa”, Heikkinen arvioi suorittamistaan.

Kouluarvosanana hän antoi kysyttäessä 8+, jos MM-kisakunnon on tarkoitus olla kympin luokkaa.
”Aikaa pitää ottaa vielä pois, jos MM-kisoissa kymppisakkiin meinaa hiihtää. Ehkä tämä oli napsun verran parempaa kuin maakuntaviestissä (viime sunnuntaina). Ensi viikonlopuksi odotan hyvää, aggressiivista hiihtoa”, Heikkinen mietti La Clusaz’ssa hiihdettävää maailmancupia.

Jussi Simula aloitti kauden hyvin, kunnes joulukuussa lihaksisto oli väsynyt. Hän palasi kilpailuihin viime viikonloppuna Ruotsissa Skandinavia-cupissa, jossa tilanne oli jo kääntynyt parempaan.

”Se selvästi avasi jo paikkoja”, Simula sanoi.

Selässään olevaa kahta välilevynpullistumaa poteva Ville Nousiainen kertoi selkänsä olevan parempaan päin.

”Ylämäet olivat yllättävän hyvää hiihtoa tänään. Uskon ja tiedän, että perinteinen kulkee aika paljon paremmin kuin vapaa. La Clusaz on sellainen todellinen mittari katsoa, onko mitään saumaa lähteä MM-kilpailuihin”, Nousiainen tuumi.

Sunnuntaina Hakunilassa hiihdetään viestit.

Lisätietoja ja tulokset: http://www.vantaanhiihtoseura.fi/suomen-cup