14.3.2015← Takaisin

Rantahalvari M16-sarjan nopein Hopeasomman loppukilpailuissa

• M16-sarjan lehdistötilaisuus.

Hopeasomman loppukilpailut käynnistyivät lauantaina Oulun Haukiputaan Virpiniemessä vapaan hiihtotavan kilpailuilla. Poikien 16-vuotiaiden sarjan voitti Leo Rantahalvari, 15-vuotiaiden sarjassa kovinta vauhtia piti Miska Poikkimäki.

Poikien 16-vuotiaiden sarjan voittaja Leo Rantahalvari, Säkylän Urheilijat, jätti kahdeksan kilometrin matkalla toiseksi tulleen Ville Vakkilan 3,9 sekunnin päähän.

”Kauden paras kisa. Vauhdinjako onnistui hyvin. Piti lähteä reipasta vauhti matkaan, mutta silti säästää voimia loppuun. Maasto oli aika tasainen, mutta raskas, sillä töitä piti tehdä koko ajan”, Rantahalvari kertoi.

Sievin Sisua edustava Miska Poikkimäki voitti 15-vuotiaiden sarjan. Viljami Vuorre hävisi voittajalle 21,5 sekuntia.

”Ihan hyvä suoritus, parantamista jäi vähän, mutta hyvin meni. Radalla oli muutama jyrkkä mäki, eikä palautumista ollut oikeastaan ollenkaan. Ylämäkihiihto on vahvuuteni tällä hetkellä”, Poikkimäki sanoi.

14-vuotiaiden sarjassa kultaa juhli Vehkalahden Veikkojen Olli-Pekka Laitila 1,0 sekunnin erolla ennen Emil Liekaria.

”Mahtava tunnelma. Hiihto meni hyvin ja suksi toimi. Voittoon pitää osua kaikki kohdilleen. Harrastan myös juoksua, mutta hiihto on päälaji”, Laitila kertoi.

13-vuotiaiden sarjan voitti One Way Pro Teamin Aabel Lehtoranta. Hän voitti toiseksi tulleen Perttu Reposen 4,2 sekunnilla.

”Ensimmäinen Hopeasompa oli hieno kokemus. Voittoa lähdin tavoittelemaan, mutta sijoitus viidenkin sakissa olisi ollut hyvä saavutus. Huomisessa viestissä on tavoite päästä kolmen sakkiin.”