Uutisen päiväys

28.3.2012← Takaisin

Pitkien matkojen SM-sarjan loppuhuipennus Lapponia-hiihdossa

  Pitkien matkojen SM-sarja käynnistyi tammikuussa Jyväskylässä Neljän Vuoren Hiihdossa. Nyt on menossa SM-sarjan päätöskilpailu Muoniossa. Maanantaina hiihdettiin 60 kilometriä, keskiviikkona hiihdetään 50 kilometriä ja perjantaina 80 kilometriä. Yhteisaika ratkaisee Lapponia-hiihdon voittajan.

  Kouvolan Hiihtoseuran Heli Heiskanen johtaa naisten pitkien matkojen SM-sarjaa ja tulee todennäköisesti voittamaan historiallisen ensimmäisen pitkien matkojen SM-sarjan kultaa naisten sarjassa. Huhtasuon Hiihdon Sini Alusniemi voitti maanantain kilpailun Lapponiassa ja keräsi 50 pistettä lisää. Valitettavasti sääntöjen edellyttämä viisi hiihdettyä kilpailua ei tule kuitenkaan täyttymään, joten Sini ei pääse mukaan lopullisiin pisteisiin. Toisena pisteissä on tällä hetkellä Vöra IF:n Linda Forth ja kolmantena Iisalmen Visan Imke Höfling. Taistelu muista mitaleista on siis edelleen mielenkiintoinen.

   

  Miesten sarjassa Esa Mursu on vahvassa pistejohdossa. Lapponia-hiihdosta on kuitenkin mahdollista kerätä 250 pistettä voittamalla kaikki matkat ja kokonaiskilpailun, joten miesten puolella jännitys tulee säilymään viimeiseen kilpailuun saakka. Ensimmäisen päivän voittajalla Vuokatti Ski Teamin tuoreella 50 kilometrin SM-pronssimitalisti Mikko Koutaniemellä on täydet mahdollisuudet nousta muuttamaan kärjen järjestystä. Pistetilanne ennen Lapponia-hiihtoa: http://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/kilpailutoiminta/pitkien-matkojen-sm-sarja/pistetilanne/

   

  Lapponia-hiihtoa voi seurata livenä netistä GPS-seurannan kautta:

  http://www.tulospalvelu.fi/gps/20120328lapponia2/