Uutisen päiväys

31.1.2013← Takaisin

Piiriviesti kokoaa nuoret lahjakkuudet Salppurille

Kisasunnuntaille on yhdessä Maastohiihto ry:n kanssa järjestetty 14-16-vuotiaiden juniorihiihtäjien Piiriviesti. Siinä kilpaillaan maamme 19 piirin voimin 6 x 2,5 km:n radalla. Jokainen piiri saa lähettää viestiin kaksi joukkuetta.

 

Piireille on jo jonkin aikaa toivottu yhteistä kisaa, koska kaikilla seuroilla ei ole laittaa omaa viestijoukkuetta seurojenvälisiin kisoihin. Tämä rajaa monia lupaavia nuoria viestien ulkopuolelle, kertoo Maastohiihto ry:n nuorisoliikunnan kehittäjä ja Piiriviestin puuhanainen Henna Sivenius.

- Me haluttiin järjestää Piiriviesti sellaisen tapahtuman yhteyteen, jossa nuoret pääsevät samalla seuraamaan maailman huippujen tekemistä. Aiempina vuosina nuorten Hopeasompa-hiihdot ovat aina osuneet samaan viikonloppuun Salpausselän kisojen kanssa. Tänä vuonna näin ei ole. Siksi on erityisen hienoa, että hiihtoa harrastavat nuoret pääsevät perheineen nauttimaan myös Salppurin upeasta kisatunnelmasta, iloitsee Sivenius.

 

Salpausselän kisoissa kisataan tänä vuonna kaikkiaan kahdeksan maailmancupin osakilpailua. Kisoja on kehitetty myös lajiharrastuksen ja hiihtokulttuurin kehittämiseksi. Piiriviestin lisäksi ohjelmassa on uusi Firmaviesti, jossa tavalliset hiihdon harrastajat pääsevät kisaamaan maailmancupin sprinttiradalle. Lisäksi järjestetään lasten maailmancup-hiihtotapahtuma.