Uutisen päiväys

22.11.2015← Takaisin

Pärmäkoski voittamaton Rovaniemen Suomen Cupissa, Jauhojärvi hallitsi miesten kilpailua

Rovaniemen Suomen Cupin toinen päivä oli kärjen osalta lähes kopio lauantailta, sillä Krista Pärmäkoski vei naisten 10 kilometrillä ykkössijan ennen Kerttu Niskasta ja Anne Kyllöstä. Miesten 16,5 kilometrillä voittajaksi nousi Sami Jauhojärvi ennen Iivo Niskasta ja Ville Nousiaista.

Pärmäkoski oli naisten perinteisen kilpailussa selkeä ykkönen myös sunnuntaina, sillä eroa Kerttu Niskaseen kertyi 16,3 sekuntia. Ikaalilainen oli luonnollisesti iloinen voitostaan, vaikka suoritus jättikin parannettavaa.
”Ei tuollaisella hiihdolla olla Rukalla kuin kymppisakissa. Jalat olivat aika väsyneet, mutta kaikilla meillä kolmella tuntui olevan sama fiilis. Ei ollut rentoa hiihtoa. Lähdin aivan liian lujaa. Tarkoitus oli hiihtää ekat nousut rennosti, mutta kun joutui nousuissa aika paljon polkemaan, hiihto ei ollut rentoa. Kun jalat olivat väsyneet, panostin noihin tasaisiin”, Rovaniemelle keskiviikkoon asti harjoittelemaan jäävä Pärmäkoski sanoi.
Kerttu Niskanen oli tuntemuksiensa osalta pitkälti samoilla linjoilla.
”Oli vähän Oloksen treenit vielä jäsenissä. Ei ollut helppoa, ei eilen eikä tänään. Sellaista puurtamista, odotin kyllä, että olisi ollut napsun parempaa kuin Oloksella”, Kerttu Niskanen sanoi.
”Parempaa kuin Oloksella, sellainen perushyvä hiihto tänäänkin. Hyvin jaksoin pitää rytmiä yllä, ero tyttöihin pieneni aika paljon verrattuna Olokseen”, Kyllönen sanoi.

Jauhojärvi koki olleensa kansainvälisessä vauhdissa

Sami Jauhojärvi käänsi kilpailun voiton osalta edukseen viimeisillä kilometreillä ja jätti Iivo Niskasen lopulta 18,8 sekunnin päähän. Jauhojärvi iloitsi, että kuntokäyrä on kääntynyt pienen notkahduksen jälkeen jälleen hyvään suuntaan ja kaikki sujuu hyvin kuten koko syksyn kokonaisuutena. Rovaniemen Suomen Cupin päätös oli hyvää valmistautumista kansainvälisiin kilpailuihin.
”Tuntuu, että oli kansainvälistä vauhtia. Joskus olen maailmancupissa huonompaakin tahtia pitänyt ja ollut kymppisakissa. Kolmannella kiekalla luulin, että peli on (voiton suhteen) menetetty, mutta niin se lähti kääntymään siitä sitten. Eilinen ei painanut jäsenissä, oli tasainen hiihto. Jos jossain piti ottaa helppoa niin kolmannen kiekan pitkässä nousussa”, Jauhojärvi sanoi.
Iivo Niskanen pääsee myös hyvästä tilanteesta kohti maailmancupin avausta.
”Pikkaisen liikaa jouduin tasaiselle tekemään töitä. Ihan ookoo, mutta ei hyvä suoritus kokonaisuutena. Ylämäet toimivat tänään suht’ hyvin, mutta oli jaksamisen puolelta haastetta, ei ollut niin ehjä hiihto. Ihan hyvä tästä on lähteä Rukalle, ei vaikuta ollenkaan huonolta”, Niskanen sanoi.
Ville Nousiainen hiihti tasapainoisen viikonlopun, joka lupaa hyvää jatkoa ajatellen:
”Ihan ookoo, aika lailla sellaista mitä on treenattukin ja millaista se pitää olla”, Ville Nousiainen sanoi.
Suomen Cupin johdossa jatkavat Iivo Niskanen ja Kerttu Niskanen. Iivo Niskasella on kolmen osakilpailun jälkeen 212 pistettä. Toisena on Sami Jauhojärvi (186) ja kolmantena Anssi Pentsinen (180). Kerttu Niskasen johtopisteet ovat 210, Krista Pärmäkoski on 10 pistettä perässä ja Anne Kyllönen kolmantena 30 pistettä Niskasta vähemmän keränneenä.
Suomen Cup jatkuu 16. –17. tammikuuta Vantaalla.

Voittajien videohaastattelut Suomen Cupin videosivulla Facebookissa: https://www.facebook.com/hiihdonsuomencup/videos

Lehdistötilaisuudesta kolmen parhaan mietteitä Soundcloud-tilillämme:
Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen
Anne Kyllönen
Ville Nousiainen
Iivo Niskanen
Sami Jauhojärvi

Tulokset
Cupin pistetilanteet