Uutisen päiväys

24.11.2018← Takaisin

Pärmäkoski päivän paras suomalainen Ruka Nordicin hiihtoladulla

Krista Pärmäkoski hallitsi hyvin Rukan sprinttiladun ja ylsi viidenneksi lauantain maailmancupin avauskisassa. Ristomatti Hakola oli paras suomalaismies ollen 11:s.

Maastohiihdon maailmancup avattiin sprintillä Ruka Nordicissa. Naisten kilpailussa erävaiheeseen pääsivät Krista Pärmäkoski (16:s), Johanna Matintalo (20:s) ja Andrea Julin (27:s). Matintalo ja Julin jäivät alkueriin, mutta Pärmäkoski hiihti finaaliin saakka.

Viime kevään selkäleikkauksesta erinomaisesti toipunut Julin oli iloinen maailmancupin pisteistään.

”Ihan ei vielä riittänyt jatkoon, oli tiukka erä. Toivottavasti sitten tulevaisuudessa. Mutta tämmöisiä kisoja tarvitsen”, kertoi iloinen Julin kisan jälkeen ja kiitti yleisöä kannustuksesta.

Miesten kilpailussa erävaiheeseen eteni peräti seitsemän urheilijaa. Ristomatti Hakola oli karsinnan neljäs, ja ennakkoon suurimmasta yllätyksestä vastasi Joni Mäki, joka oli karsinnan viides. Karsinnasta etenivät erävaiheeseen myös Ari Luusua (12:s), Lauri Vuorinen (13:s), Anssi Pentsinen (17:s), Martti Jylhä (27:s) ja Turo Sipilä (30:s).

Vain Hakola eteni alkuerästä jatkoon, mutta tie nousi pystyyn välierässä. Hakola kaipasi terävyyttä hiihtoonsa sekä erävaiheen päätöksentekoon. Mäki oli karsintahiihtoonsa luonnollisesti tyytyväinen, mutta alkuerän karsiutuminen harmitti.

”Vauhdit menivät käytännössä yhteen potkuun. Potkaisin ohi ja rytmi hävisi siihen. Harmittaa kyllä, koska kropassa oli hyvä tunne ja voimiakin oli”, mietti Mäki.

Sunnuntaina Rukalla hiihdetään perinteisen normaalimatkat 10 ja 15 kilometriä.

Sprintin tulokset

Kuva: SHL/Jesse Väänänen