26.2.2019← Takaisin

Krista Pärmäkoski taisteli neljänneksi 10 kilometrin kilpailussa – jäi mitalista vain 1,4 sekuntia

Maastohiihtäjien taival Seefeldissä jatkui tänään 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailulla. Krista Pärmäkoski oli väliaikalähtökilpailun neljäs, jääden kolmannesta sijasta vain 1,4 sekuntia

Lämmin ilma ja siitä seuranneet muutokset radassa tekivät kilpailun suksivalinnasta merkittävän. Pärmäkoski onnistui valinnassaan ja sai tehtyä ehjän kilpailun. Jossiteltavaa ei siis jäänyt.

"Nousujohteinen kisa. Kaikkeni tein ja kaikki jäi ladulle, ei jäänyt jossiteltavaa. Kolme minua parempaa tänään. En tiedä mitä tekisin toisin", totesi Pärmäkoski kilpailun päätteeksi.

Mitalien ulkopuolelle jääminen harmitti, vaikka viimeisellä kolmella kilometrillä Pärmäkoski kuroihin reilun 19 sekunnin kaulan kiinni Östbergiin nähden.

"Tottakai harmitti maalissa. Sekunnit oli tällä kertaa Östbergin puolella, on näitä tiukkoja kisoja ollut aikaisemminkin hänen kanssaan", totesi Pärmäkoski.

Raskaassa kelissä Laura Mononen hiihti jälleen hyvän oman kilpailun ja oli 14:s. Mononen kiitteli suksivalintaansa ja pystyi hiihtämään ihan loppukilometrejä lukuunottamatta jaksavan kilpailun. Johannan Matintalo paransi skiathlon kilpailun jälkeen ollen 17:s. Kerttu Niskanen oli 22:s.

Kuva: SHL/Jesse Väänänen