17.3.2019← Takaisin

Pärmäkoski kuudes Falunin kympin vapaalla - neljä naista mc-pisteille

Neljä naista hiihti maailmancupin pisteille Falunin vapaan 10 kilometrin kilpailussa. Krista Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena kuudes. Miehissä Matti Heikkinen ylsi top30-joukkoon ollen 30:s. Iivo Niskanen ei startannut päivän kilpailuun.

Kilpailu hiihdettiin raskaassa, lumisateisessa kelissä ja pehmeällä ladulla. Pärmäkoski pystyi jakamaan vauhtinsa tasaisesti.

"Perusveto. Keli oli haastava, olisi vaatinut vähän erilaista tekniikkaa, mitä itse pystyi tarjoamaan. Latu petti koko ajan alta. Oma kroppa oli aika väsynyt, ei paljon muuta voinut toivoa", kertoi Pärmäkoski kilpailun jälkeen.

Maailmancup-kiertueen jatkuessa toisella mantereella on Pärmäkoskella suunnitelmana kääntää unirytmiä jo kohti Kanadan aikaa valvomalla tänään hieman myöhempään. Joukkue matkustaa Quebeciin huomenna maanantaina.

Pärmäkoski pitää kiinni maailmancupissa kolmannesta sijastaan 1115 pisteellä. Therese Johaug on neljäntenä 1060 pisteellään.

Eveliina Piippo onnistui hänelle sopivassa raskaassa kelissä. Myös latuprofiili suosi nuorta suomalaista ja tuloksena oli uran paras maailmancupin sijoitus 18:s.

"Oon kohtuu tyytyväinen päivän suoritukseen. Etenkin ylämäkeen jaksoi jauhaa hyvällä frekvenssillä ja vauhdinjako onnistui. Tottakai se vähän kismittää, kun ei ole mitään sanomista viimeisellä kilsalla ja sama kaava on toistunut maailmancupissa. Mutkiin pitäisi saada rohkeutta ja teknistä tekemistä vietyä eteenpäin", analysoi Piippo.

Kerttu Niskanen hiihti kymmenenneksi, Laura Mononen oli 26:s ja Anne Kyllönen 38:s.

Miesten 15 kilometrin kilpailuun starttasi lopulta viisi suomalaista, kun Iivo Niskanen jätti kisan väliin viime hetkillä.

Matti Heikkinen hiihti itselleen kilpailun viimeisen maailmancupin pisteen ollen 30:s. Heikkisen kisa alkoi tahmeasti.

"Kisan alku erittäin nahkea. Peesien myötä vauhti parani ja viimeinen 5 kilometriä oli ok vauhtia.
Saldona maailmancupin piste, mukavia kohtaamisia ladulla ja sen ulkopuolella. Siinä Falunin anti", kommentoi Heikkinen.

Perttu Hyvärinen oli 31:s, Markus Vuorela 48:s, Verneri Suhonen 56:s ja Antti Ojansivu 58:s. Kilpailun voittajaksi hiihti Venäjän Alexander Bolsunov.