Uutisen päiväys

30.3.2019← Takaisin

Pärmäkoski ja Niskanen veivät vapaan mestaruudet ja jahtaavat täyspottia sunnuntaina

Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski ja Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen veivät voitot vapaan normaalimatkoilla Äänekosken SM-hiihdoissa.

Naisten kymppi ja miesten 15 kilometriä olivat samalla takaa-ajon ensimmäiset osat, sillä näillä eroilla lähdetään sunnuntaina perinteisen 10 ja 15 kilometrin matkoille. Sekä Pärmäkoski että Niskanen juhlivat mestaruutta myös perjantaina, joten sunnuntaina heillä on mahdollisuus täyspottiin Äänekosken viikonvaihteessa.

Pärmäkosken jälkeen muut mitalisijat veivät Anne Kyllönen ja Eveliina Piippo. Miesten hopeaa vei Juho Mikkonen, pronssia Ristomatti Hakola. Pärmäkoski voitti Kyllösen 55,6 sekunnin erolla. Ensimmäisen henkilökohtaisen aikuisten SM-mitalinsa ottanut Piippo hävisi Kyllöselle 2,3 sekuntia.

– Tänään oli varmaan ihan hyvä päivä, toki eilinen oli tosi rankka kisa. Illalla särki jalkoja ja mietin, miten palaudun. Yllättävän hyvin palauduin, ja oli kyllä hyvä kulku alusta lähtien. Ajattelin vaan matkalla, että pitää yrittää pinnistellä maaliin, kaikki on etua huomiselle. Tulin loppuun asti täysillä, Pärmäkoski tuumi.

Niskanen jätti suuren osan matkasta perässään hiihtäneen Mikkosen 29 sekunnin päähän. Hakola hävisi mitalitaistossa Mikkoselle 3,6 sekuntia.

– Oli yllättävän sitkas keli. Ei oikein ollut sillä lailla lähtöjä, mutta jaksoin hiihtää tasaisesti. Ekalla kiekalla kuitenkin olin perässä, välillä aika kaukanakin perässä. Harvoin on SM-kisoissa huudettu, että olet seitsemäntenä. En tiedä, mikä oli alussa. Onneksi loppuun tilanne kääntyi ja sain käännettyä homman edukseni. Oli varmaan yksi hitaimmista keleistä, tosi imevä keli. Harvoin on tommoisessa hiihdetty, Niskanen sanoi.

Hän oli tyytyväinen asetelmaan takaa-ajoon lähdettäessä, sillä eroa on sen verran, etteivät muut lähde heti perään.

– Huomenna pitää yrittää pysyä siinä puolen minuutin päässä. Onneksi on sen verran rakoa, Niskanen sanoi.

Suomen cupissa Hakolan johto Perttu Hyväriseen on 53 pistettä. Naisten Suomen cupissa on tiukempaa, sillä Laura Monosen johto Pärmäkoskeen on kuusi pistettä ja Riitta-Liisa Roposeen 11 pistettä.

Kärkikolmikon kommentteja pressitilaisuuksista:

Miehet

Naiset

Kuvat: Sanna Kuitunen