Uutisen päiväys

1.2.2020← Takaisin

Pärmäkoski ja Hyvärinen lauantain mestarit Vöyrillä

Puijon Hiihtoseuran Perttu Hyvärinen ja Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski olivat mestarit Vöyrillä lauantaina, kun ohjelmassa olivat perinteisen normaalimatka väliaikalähdöllä. Hyväriselle mestaruus oli yleisessä sarjassa uran ensimmäinen.

Hyvärisen jälkeen Ristomatti Hakola otti 3,1 sekuntia hävinneenä hopeaa ja Markus Vuorela pronssia. Hakolan tavoin Jämin Jännettä edustavalle Vuorelalle mitali oli ensimmäinen henkilökohtainen yleisessä sarjassa.

– Mahtava tunnelma, oli tosi paljon katsojia maastossa. Mestaruus on itselleni iso asia ja jonkinlainen kruunu tälle talvelle. Tänään ei varmasti hiihtona hirmu vahvaa ollut, tälle kaudelle kovasti tasoaan nostanut Hyvärinen sanoi.

– Kova kisa, Hyvärinen sanoi taistelustaan Hakolaa vastaan.

Naisten puolella Laura Mononen otti Pärmäkosken jälkeen hopeaa 45,3 sekuntia hävinneenä. Vilma Nissinen oli kolmas ja otti uransa ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalin yleisessä sarjassa.

– Kovaa lähdin liikkeelle, mutta niin tuntuivat lähtevän kaikki muutkin. Ihan hyvin jaksoin loppuun. Yritin panostaa niihin pätkiin, joita menin haarakäynnillä ja miettiä teknisesti, miten niissä pääsisi mahdollisimman kovaa. Ei sellaista irtonaista, ei tällä tuolla hirveästi tuolla maailmalla juhlita. Toki on harjoituskuormaa ja väsymystä, yleisön kannustusta kiitellyt ja kehunut Pärmäkoski sanoi.

Sunnuntaina Vöyrillä hiihdetään vielä sprintit.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja mediatilaisuuksissa:

Naisten kolmen parhaan mediatilaisuus

Perttu Hyvärinen

Markus Vuorela ja Ristomatti Hakola

Kuvat: Heidi Lehikoinen