Uutisen päiväys

8.3.2017← Takaisin

Pärmäkoski ilmiömäisesti toinen Drammenissa

Lahden MM-kisojen kaksinkertainen mitalisti Krista Pärmäkoski hiihti kolmatta kertaa finaaliin ja ensimmäistä kertaa podiumille kuluvan kauden maailmancupin sprinttikisoissa. Suomalainen päätyi erittäin väkevän suorituksen jälkeen upeasti toiseksi Norjan Drammenin kaupunkikisassa.

Krista Pärmäkosken loistava podium-paikka ja Aino-Kaisa Saarisen upea kymmenes sija olivat suomalaisten suurimpia iloniaiheita keskiviikkona. Kummatkin naiset olivat päivän päätteeksi luonnollisesti iloisella mielellä.

"Hyvä sijoitus, hyvä kisa. Alku- ja välierässä olin keulassa ja pidettiin kovaa vauhtia, finaaliin otin vähän eri taktiikan. Tarkoitus oli ottaa rauhassa ja loppuun säästellä, se toimi tänään. Mäki loppui kesken, olisi pystynyt luukuttamaan vaikka kuinka paljon loppuun", ensimmäisen podium-paikan sprintissä ottanut Pärmäkoski kertoi kisasta.

Toiseksi paras suomalainen oli siis Aino-Kaisa Saarinen, joka teki läpi päivän ja eritoten Ingvild Flugstad Östbergin voittamassa nopeassa puolivälierässä hyvää työtä.

"Tänään oli hyvä päivä, hyvät sukset, hieno fiilis. Varsinkin lopussa tuntui, että oli reilusti paukkuja. Tosi pienestä jäi kiinni, että olisi saanut napattua yhden päänahan", 10:nneksi päätynyt, tyytyväisen oloinen Saarinen puolestaan niputti päivänsä.

Naisten kisan voiton vei Ruotsin Stina Nilsson, kolmas palkintokorokepaikka meni Nilssonin maannaiselle Hanna Falkille. Muista suomalaisista Pärmäkosken ja Saarisen jälkeen Kerttu Niskanen oli 19:s, Laura Mononen 27:s, Katri Lylynperä 35:s ja Anne Kyllönen 39:s.

Miesten kisa oli isäntämaan juhlaa, sillä kaksoisvoitto meni Norjan urheilijoille Eirik Brandsdal - Johannes Kläbo. Venäjän Sergei Ustjugov sivakoi kolmanneksi.

Karsinnasta alkueriin selvisi neljä suomalaista, mutta tästä pidemälle sinivalkoiset urheilijat eivät Norjassa valitettavasti yltäneet. Ristomatti Hakola oli 15:s, Martti Jylhä 22:s, Anssi Pentsinen 24:s, Matias Strandvall 25:s, Toni Ketelä 37:s ja Ari Luusua 44:s.

"Aika-ajo hyvä, hyvä kulku. Erässä oli myös hyvää kulkua, mutta viimeinen mutka, ennen loppusuoraa, molemmilta puolilta tultiin vähän vierelle ja se vähän kosahti kumpuun. Otettiin, mitä oli otettavissa", parhaaksi suomalaiseksi päätynyt Hakola tuumasi.

Linkit:
Naisten kisan tulokset
Miesten kisan tulokset
Päivän suomalaisten kommentit äänitiedostoina Soundcloudissa

KUVA: SHL / Teemu Moisio