Uutisen päiväys

25.1.2020← Takaisin

Pärmäkoski hiihti viidenneksi - miehet rohkealla taktiikalla yhdistelmäkisaan Oberstdorfissa

Maastohiihdon maailmancup jatkui Saksan Oberstdorfissa, vuoden 2021 MM-kisamaisemissa.

Yhdistelmäkilpailussa Krista Pärmäkoski taisteli palkintopallisijoituksesta, ollen lopulta viides. Iivo Niskanen hiihti rohkeasti, uusia latuprofiileja testaten, ja oli kahdeksas.

Perinteisen  7,5 kilometrin osuuden jälkeen Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen olivat pääjoukossa hyvin mukana. Suksien vaihdon jälkeen Norjan Therese Johaug karkasi voittoon, mutta Pärmäkoski taisteli takaa-avassa ryhmässä viidenneksi.

”Ei ehkä päivän vire ollut ihan niin hyvä, mikä viikko sitten. Pertsan tokalla kierroksella olin aika ahtaalla, ja se näkyi vapaalla tuossa alussa. Toki pitää ottaa riskejä, eli ei mikään katastrofi. Vapaan tokalla kierroksella valahdin turhan kauas siinä omassa ryhmässä. Vielä odottaa sitä nappisuoritusta, että pallisijoitus tulisi”, kokosi kilpailua yhteen Pärmäkoski.

Kerttu Niskanen oli tyytyväinen kahdeksanteen sijaansa, vaikka yhdistelmähiihto ei olekaan mieluisin kisamuoto. Kehuja sai myös tuleva MM-kisanäyttämö latuineen.

”Ihan positiivinen fiilis täällä on, mitä aikaisemmin on Tourilla täällä hiihdetty, on nyt paljon paremmat ladut. MM-kisoissa tulee vielä toinen 3,75 kilometrin lenkki lisää ja siinä on parempaa nousupätkää, kyllä vaikuttaa ihan hyvältä”, kehui Niskanen MM-latuja.

Anne Kyllönen hiihti myös pisteille, ollen 21. Laura Mononen 33:s, Susanna Saapunki 38:s ja Vilma Nissinen 39:s jäivät tänään ilman maailmancupin pisteitä.

Tulokset


Niskanen rohkealla taktiikalla kisaan - Hakolan vire alkaa löytyä

Iivo Niskanen lähti yhdistelmähiihtoon vauhdinpitäjäksi perinteisen osuudella. Niskasen vauhti hiljeni perinteisen loppuosuudella, mutta hän palasi taisteluun mukaan vapaan osuudella. 

"Ehkä semmoinen taktisesti turhan aggressiivinen hiihto, tulipahan ainakin kokeiltua ens vuotta ajatellen, että minkälaisella taktiikalla tässä kannattaa hiihtää. Vaikka olin täysin kuollut siinä välissä, oli hienoa, että pystyin hiihtämään sen skaten (vapaan) kuitenkin tosi hyvin alusta asti", tiivisti kahdeksanneksi hiihtänyt Iivo Niskanen.

Ristomatti Hakolan Nove Mestossa löytynyt hyvä normaalimatkojen vire säilyi ja hän hiihti sijalle 21.

"En mä ihan täysin tyytyväinen ole, mutta en ole tainnut skiathlonissa olla 60 parhaan joukossa. Kun oikeesti löytyy se, mitä se oli alkukaudesta, niin se riittää yllättävän korkeelle. Raju on laji, 30 kilometriä, kun mennään koko ajan ylös alas, omaa rajaa vastaan, niin olisi sitä voinut keksiä jotakin muutakin lajeja kuin maastohiihto", summasi Hakola hymyillen.

Perttu Hyvärinen oli kilpailun 24:s, Lari Lehtonen 36:s ja Lauri Lepistö 50:s.

Tulokset 

Huomenna sunnuntaina Oberstdorfissa kilpaillaan perinteisen sprinteissä. Karsinnat alkavat 10:15 alkaen ja erävaiheet hiihdetään 12:45.

Kommentteja SoundCloudissa