Uutisen päiväys

24.2.2019← Takaisin

Pariviesteistä Suomelle kaksi seitsemättä sijaa

Naisten ja miesten pariviestit päättyivät seitsemänsiin sijoihin sunnuntaina Seefeldissä.

Varahiihtäjän roolissa ollut Anne Kyllönen sai käskyn kilpailemaan lauantai-iltana, kun Kerttu Niskanen joutui hengitystieoireiden vuoksi jättämään pariviestikilpailun väliin. Kyllönen ja hänen parinsa Krista Pärmäkoski hiihtivät aikavertailusta jatkoon ja taistelivat finaalissa taipuen kuitenkin seitsemänneksi.

"Rata oli suht helppo ja olosuhde suosi sprinttereitä, kun se ei pehmentynytkään niin paljon kuin ennakkoon ajattelin. Mitalista lähdettiin alusta asti taistelemaan, loppusuoraa en nyt ihan täysiä hiihtänyt, kun huomasin, että mitalit menivät ja seuraava oli hyvän matkan päässä takana", sanoi Pärmäkoski, joka hiihti ankkurina.

Anne Kyllönen oli nopeasti valmis kilpailemaan. Iltayhdeksältä tullut komennus sai Kyllösen vielä syömään ja hierontaan ennen unia.

"Hiihto tuntui koko ajan ihan hyvältä ja jaksavalta, ei tullut notkahdusta ja ajallisesti kaikki hiihdot oli suht lähellä toisiaan", kertoi Kyllönen.

Miesten kaksikko IIvo Niskanen ja Ristomatti Hakola hiihtivät alkueränsä voittoon. Finaali eteni suunnitelmien mukaisesti viimeisen nousun päälle, jossa kokp porukka pysähtyi. Pitkässä laskussa kaatuminen koitui Hakolan epäonneksi.

"Otettiin semmoinen ravitermein volttilähtö tuolta viimeisen laskun päältä. Pääsin siihen ihan hyvin, mutta asemia hakiessa polkaisin Pellegrinon sauvan päälle ja siitä luisti suksi alta. Mies oli ihan tuore, olisin kyllä haastanut miehet lopussa. Kyllä harmittaa, kun on koko elämän 27-vuotta valmistautunut tähän ja sitten se menee näin", sanaili Ristomatti Hakola.

Niskanen oli suhteellisen tyytyväinen hiihtoonsa, mutta ensimmäisten kierrosten suksi ei toiminut.

"Harmi kun kokeilin alkuun eilistä kisasuksea, niin se ei mennyt mihinkään, ei pystynyt lyömään tuohon mäkeen, vaikka olin suunnitellut. Muuten taktiikka pelasi, sovittiin, että ei tulla ykkösenä vaihtoon, niin voi vähän varmistella asemia peesailemalla", mietti Iivo Niskanen.

Maastohiihdossa on maanantaina välipäivä. Tiistaina hiihdetään naisten 10 kilometrin perinteisen kilpailu ja keskiviikkona miesten saman tyylin 15 kilometrin matka.

Pariviestin tulokset, naiset

Pariviestin tulokset, miehet

Kuva: SHL/Jesse Väänänen