Uutisen päiväys

25.1.2013← Takaisin

Ojansivu seitsemäs yhdistelmäkilpailussa Liberecissä

Antti Ojansivu taisteli hienosti seitsemänneksi 10+10 kilometrin yhdistelmäkilpailussa nuorten MM-hiihdoissa Liberecissä. Naisten 5+5 kilometrillä paras suomalainen oli 25:nneksi sijoittunut Katri Lylynperä, jonka mahdollisuudet huomattavasti parempiin sijoituksiin menivät kaatumiseen perinteisen osuuden toisella lenkillä.

Venäläiset ottivat miesten kilpailussa kolmoisvoiton Dmitri Rostovtsevin johdolla. Ojansivu hävisi hänelle 54,9 sekuntia.
”Mitalia lähdin hakemaan, joten siinä valossa en ole tyytyväinen, mutta tämän päivän kuntoon nähden en olisi voinut paremmin hiihtää, ladulle jäi kyllä ihan kaikki. Onneksi sain vapaalla hiihtää norjalaisen (Magne Hagan, kuudes) kanssa ja oli tosi liukas suksi. Vapari oli vaan taistelua, sen verran koville jouduin pertsalla”, Ojansivu sanoi.
Joonas Sarkkinen onnistui myös hyvin ja oli 20:s.
”Nyt sain aika hyvin irti. Oli tasapainoinen suoritus sekä perinteisellä että vapaalla”, Sarkkinen sanoi.
Muista suomalaisista Ville Ahonen oli 50:s ja Rikhard Mäki-Heikkilä 57:s.
”Vapaa oli omalle tasolleni ihan hyvä. Kokonaisuutena ihan ok veto, ei niin hyvä kuin sprintti, mutta ihan tyytyväinen voi olla”, Ahonen sanoi.

Lylynperällä epäonnea

Katri Lylynperä oli perinteisen osuuden toiselle lenkille lähdettäessä aivan kärjen tuntumassa taistelemassa hyvistä sijoituksista kymmenen joukkoon. Se mahdollisuus meni, kun jyrkässä laskussa eteen kaatunut venäläinen kaatoi samalla Lylynperänkin. Sen jälkeen hän taittoi perinteisen osuuden loppuun tietämättään rikkinäisellä suksella. Puolivälin 32:s sija kohentui vapaalla 25:nneksi. Eroa voiton vieneeseen Itävallan Teresa Stadloberiin tuli lopulta 2.07,9.
”Lensin siitä yli, pari kuperkeikkaa ja olin vastaantulevalla ladulla selälläni. Tarkistin, että sauvat ja sukset ovat koossa ja lähdin hiihtämään. Sitten luulin, että on lumipallo oikean mononpohjan alla. Suksi ei pitänyt yhtään. Suksenvaihdossa huomasin sitten, että side oli rikki. Side oli siirtynyt 15 senttiä taaksepäin ja noussut vähän ylös. Vapaalle lähdettäessä olin aivan hapoilla. Sieltä lähdin pikkuhiljaa nostamaan sijoja. Nousin kuitenkin parhaaksi suomalaiseksi, se vähän piristi”, Lylynperä kertasi.
Krista Niiranen jatkoi tasaisia hiihtojaan ja oli 28:s. Johanna Ukkola oli 31:s ja Hanna Varjus 41:s.
”Ihan ok. Pertsa oli tänään vahvempi, mutta oli niin paljon ruuhkaa, että piti vähän katsella paikkoja. Vapaalla poimin pari sijaa, mutta sellainen keskinkertainen hiihto”, Niiranen sanoi.
”Pertsalla en vaan jaksanut yhtään ja vapaalla en vaan päässyt kovaa, oli jo kaikki voimat menneet”, Ukkola sanoi.
”Lihaksisto ei tunnu kovin vetreältä. Vapaalla ei vaan ollut sellaista iskutusta lihaksissa, että olisin jaksanut puristaa. Ei tämä 41 ihan minun tavoitesija ollut. Olen aika pettynyt”, Varjus sanoi.
Alle 20-vuotiaat hiihtävät vielä sunnuntaina viestit. Lauantaina alle 23-vuotiaat kilpailevat yhdistelmäkilpailuissa.