Uutisen päiväys

31.1.2010← Takaisin

Nuorten alle 20-vuotiaiden MM-viestit: Naisille hopeaa – miehet kuudes

Alle 20-vuotiaiden maastohiihdon maailmanmestaruuskilpailujen viesteissä Suomen naiset ottivat hopeaa ja miehet sijoittuvat kuudenneksi. Naiset jäivät maailmanmestaruudesta vain 0,5 sekuntia.

Saksan Hinterzartenissa naisten hopeajoukkue hiihti järjestyksessä Maria Grundvall, Marjaa Pitkänen, Tanja Kauppinen ja Krista Lähteenmäki. Matkana oli 4 x 3,3 km, joista kaksi ensimmäistä osuutta hiihdettiin perinteisellä hiihtotavalla ja kaksi seuraavaa vapaalla hiihtotavalla.

Avausosuudelta Grundvall toi Suomen vaihtoon seitsemäntenä 40 sekuntia kärjestä. Seuraavalla osuudella Pitkänen paransi joukkueen asemia ja tuli vaihtoon neljäntenä. Kauppisen lähettäessä ankkuri Lähteenmäen matkaan Suomi oli viidentenä ja eroa kärkeen puoli minuuttia.

Viiden kilometrin maailmanmestari Lähteenmäki hiihti kuin lentämällä ankkuriosuuden ja oli osuudellaan ylivoimaisesti nopein.

- Viimeisessä nousussa alkoi näyttää, että tässä voi olla mahdollisuus parempaankin kuin pronssiin. Ruotsin ja Norjan hiihtäjien selät tulivat lopussa vauhdilla vastaan. Yksi pieni nousu lisää, niin mitali olisi voinut olla kultainen. Mutta hyvältä tuntuu, eikä hopea ole ollenkaan häpeä tässä kisassa, Lähteenmäki sanoi.

- Aamulla olin aika väsynyt, mutta tuli silti hyvä hiihto. Kunto tuntuu olevan nousussa kovien starttien myötä. Tästä on nyt hyvä jatkaa Ikaalisten ja Vuokatin kautta Vancouveriin, Lähteenmäki sanoi iloisena.

Miesten 4 x 5 km viestissä Suomen joukkue hiihti järjestyksessä Juho Mikkonen, Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen ja Jouni Komu. Suomi oli johti viestiä vielä viimeisen osuuden puolivälissä, mutta lopussa Komu joutui päästämään neljä joukkuetta ohitseen.

Mikkonen toi aloitti vahvasti ja tuli vaihtoon toisena. Toisella osuudella Niskanen jatkoi samaan tahtiin ja oli vaihdossa kolmantena. Perttu Hyvärinen nosti joukkueen kärkeen kolmannella osuudella. Hyvärinen oli osuutensa nopein.

Suomen ero voittaneeseen Norjaan oli +47,7 sekuntia. Hopea meni Venäjän ja pronssi Saksan joukkueelle.

Tuloksia www.fis-ski.com ja http://en.jwm-2010.de