Uutisen päiväys

4.10.2011← Takaisin

Nuorille arvokasta kokemusta korkealla harjoittelusta

Nuorten maastohiihdon St1-ryhmän urheilijat olivat ensimmäistä kertaa korkealla, kun junnut leireilivät Ramsaussa. Tiistaina päättynyt leiri toikin arvokasta kokemusta tulevaakin ajatellen, sillä esimerkiksi tänä talvena nuorten MM-kilpailut käydään korkealla.

”Aluksi parina päivänä alkoi päähän koskea tuolla ylhäällä. Muutenkin olo tuntuu vaihtelevan aika paljon täällä, mutta hyvin on mennyt”, Johanna Ukkola kertoo.

Ukkola on viihtynyt Ramsaussa mainiosti. Treenitkin ovat sujuneet. Aamupäivät ovat kuluneet jäätiköllä hiihtäen, iltapäivisin Ramsaun puitteet ovat tarjonneet mieleenpainuvia kokemuksia.

”Iltapäivällä olemme hiihtäneet paljon rullilla. Tänään olimme Planain rinteessä, se oli kyllä kokemus. Paljon uusia kokemuksia on tullut”, Ukkola sanoo.

Hänen syksynsä on sujunut hyvin, sillä sairastelut eivät ole haitanneet harjoittelua ja koulussakin on ollut mukava taas olla. Sami Lähdemäen syksy ei ole sujunut aivan yhtä mainiosti, sillä hyvän kesän jatkoksi tuli sitkeä flunssa.

”Syksy on mennyt sairastellessa, mutta nyt olen ollut taas terveenä. Päivät ovat tällä vaihdelleet, mutta hyvin on mennyt”, sanoo myös ensimmäistä kertaa korkealla ollut Lähdemäki.

Joukkue asui Ramsaussa hissiaseman vieressä 1700 metrissä. Leirin lähestyessä loppuaan myös valmentaja Janne Hyyppä saattoi todeta leirin onnistuneen erittäin hyvin.

”Kaikki ovat sopeutuneet hyvin korkeaan ja urheilijoiden tekeminen harjoituksissa on ollut ihailtavaa. Voin vain valmentajana olla ylpeä koko porukasta ja sen asenteesta tavoitteelliseen tekemiseen. Tästä leiristä kaikki ovat varmasti saanet hyvät kokemukset korkealla harjoittelusta ja valmistautumisesta talven tavoitteeseen – Turkin MM-kilpailuihin”, Hyyppä sanoi.

St1-maajoukkueen seuraava leiri on Vuokatissa 17. lokakuuta.

Tarkemmin leiriohjelman Ramsaussa ja muutenkin nuorten kuulumisia lisää löydät nuorten blogista 

Kuvat: Jari Havela