Uutisen päiväys

6.4.2014← Takaisin

Niskanen voitti Suomen Cupin päätöskisan ja kokonaiscupin

Suomen Cupin viimeisenä päivänä hiihdettiin naisten 10km vapaan hiihtotavan kisa. Vieremän Koiton Kerttu Niskanen varmisti voitollaan myös kokonaiscupin voiton. Rukan kisaviikonlopun väliin jättänyt Anne Kyllönen sijoittui kokonaiscupissa toiseksi ja kolmanneksi hiihtänyt Laura Mononen kokonaiscupin kolmanneksi. Vapaan kisassa toiseksi hiihti sunnuntaina Mari Laukkanen.

Naisten 10 kilometrin vapaan kisa ratkaisi myös kokonaiscupin voiton. Ennen sunnuntain kisaa johdossa ollut Anne Kyllönen ei hiihtänyt ollenkaan Rukalla, joten Vieremän Koiton Kerttu Niskaselle oli riittänyt huonommatkin sijat 15 pisteen eron umpikuromiseen. Årefjälletsloppetin jälkeen sairastunut ja vieläkin lievästi tukkoinen Niskanen suunnitteli lähtevänsä kisaan rauhassa.
- Onneksi ei tarvinnut ihan viimeistä vaihdetta laitaa peliin.  Mutta kun numerolappu on rinnassa, niin jotain tapahtuu. Ei vaan voi hiihdellä, kisan ylivoimaisesti ajalla 23.56,3 voittanut Niskanen nauraa.
- Tämä oli minulle toinen kokonaiscupin voitto, niin hyvältähän se tuntuu.
Monen muun hiihtäjän suunnatessa Lapponiaan, aikoo Niskanen nyt hiukan levätä.
- Nyt huilataan flunssa pois. Kovasti on kyllä houkuteltu kansallisiin kisoihin Posiolle ja Pyhäjärvelle, ja ne on vielä eri päivinäkin. Ei minua paljonkaan tarvitse kisoihin houkutella, kun toi kisavietti on niin kova, Niskanen toteaa arvoituksellisesti.

Enon Kisa-Poikien Mari Laukkanen oli sunnuntain vapaan kisan toinen jääden 50 sekuntia Niskasesta. Laukkanen joutui lähtemään kisaan takarivistä:
- Kun näin, että Kepa lähti pitämään vauhtia, niin tuli itsellä aika kiire ohittaa tyttöjä. Hyvin kyllä antoivat latua ja tietä, kun huusin. Siinä oli kolmenkymmentä tyttöä välissä, mutta yllättävän sujuvasti kyllä meni, Laukkanen kiitteli kilpasiskojaan.
-  Toki kun tuollaista tyttöä vastaan ryykii heti alussa, niin onhan se kylmää kyytiä tiedossa. huomasin ennen puolta väliä, etten kiinni saa, mutta ehkä vähän kuitenkin pystyin Kepalla painetta luomaan, ettei ihan sunnuntaihiihtelyllä tätä voittoa vienyt. 
- Ilon kautta. Jos tässä vaiheessa kautta vähän väsyttääkin, niin ilon kautta on haettava sitä energiaa. Se on vaan hyväksyttävä. Toisaalta tämän kauden olen pystynyt hyvin tämän kauden hiihtämään. Kun henkisesti on akku tyhjä, niin kisojen välillä joutuu hiomaan sitä tekemistä.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen varmisti sunnuntain vapaan kisan kolmannella sijallaan myös kokonaiscupin kolmannen sijan.  Vahvasti kisan hiihtänyt Mononen naureskeli, että noutaja meinasi tulla viimeisten satojen metrien matkalla:
- Kun viimeisen kerran nousin tähän stadionille, niin jalat ihan tukkoon, hyvä kun sain työnnettyä itseni maalilinjan yli.
- Meikäläinen alkaa olla nyt niin puhki, että loma todellakin tulee tarpeeseen. Aion nyt kyllä pitää ihan totaalilepoa. Lepään ja pohdin, miksei pariin vuoteen ole tasonnousua tullut. On todella turhauttaa, kun tekee paljon töitä, eikä tämä nyt mene eteenpäin. Aion levätä nyt niin pitkään, että tulee hinku treenaamaan. Ei tarvitse syksyllä sitten miettiä, miksi en keväällä kunnolla levännyt. Sitten uusin miettein ensi kauteen. Nyt on tärkeä saada myös akut ladattua, mulla ainakin on henkinen väsymys. Mutta olihan täällä kyllä ihana hiihtää ja lopettaa tämä kausi eiliseen viestivoittoon ja tänään kolmanteen sijaan, Mononen kertoo.