Uutisen päiväys

1.2.2014← Takaisin

Niskanen kuudenneksi Toblachin perinteisen kympillä

Suomalaisnaisten parhaasta sijoituksista Toblachin maailmancupin perinteisen kympillä vastasi Kerttu Niskanen, joka sijoittui kuudenneksi. Sairastumisien takia kisaan starttasi ainoastaan kolme suomalaisnaista. Aino-Kaisa Saarinen hiihti yhdeksänneksi ja Riitta-Liisa Roponen 32:nneksi.

Kerttu Niskanen sijoittui parhaana suomalaisena kuudenneksi perinteisen kympin väliaikalähtökissa Toblachissa. Kisan ylivoimaiseen voittoon hiihti Norjan Marit Björgen  (ajalla 26.54,2), joka jätti lähimmän uhkaajansakin reilun puolen minuutin päähän.
Niskanen jäi Björgenistä 53,8 sekuntia.
- En mä niin sijoitusta mieti. En vaan ole oikein hiihtoon tyytyväinen. Tämä oli kuitenkin kenraaliharjoitus olympialaisiin. Kisa oli raskas. Ensimmäisellä kierroksella oli hyvää ja rentoa hiihtoa, mutta toisella kierroksella sippasin. En saanut sellaista vaihdetta päälle, mitä olisin halunnut, Niskanen kertoo.
Nainen pääsi toisella kierroksella hetkeksi Björgenin vauhtiin.
- Marit tuli ohi ja  siinä olisi ollut mahtava paikka roikkua peesissä. Ylämäkiin jopa pysyin vähän vauhdissa, mutta tasaisilla se iski niin kovaa, että jäin kyydistä.
Toblachissa oli lauantaina haastava keli. Huoltotiimin saapuessa aamulla kisa-alueelle satoi paikalla vettä. Myöhemmin aamupäivän aikana sade muuttui rännäksi. Suomen joukkue lähti liisterisuksilla kisaan, kun esimerkiksi norjalaiset luottivat pitopohjasuksiin.
- Muiden suksista en osaa sanoa, mutta mulla kyllä toimi suksi hyvin. Oli aivan loistava suksi, Niskanen kiittelee.

Aino-Kaisa Saarinen sijoittui yhdeksänneksi (+1.13,6).
- Nousut meni hyvin ja laskut huonosti. Nyt kun saan vielä sukset kuntoon, niin kyllä se tästä, Saarinen tiivisti kisan kulun.
Vaativat keliolosuhteet tekivät hiihdon raskaaksi, mutta Saarinen mukaan ne olivat melko tasapuoliset kaikille.
- Aikaerotkin kertovat siitä, että oli raskas keli. Vaikka kaikenlaista tuli sekaisin taivaalta, niin keli oli kaikille tasapuolinen. Tietysti, jos sattui saamaan peesiapua niin, että siinä oli suksen alla just hiihdetty latu, niin se kyllä auttoi tänään valtavasti. Mulla ei valitettavasti sellaista etua ollut, Saarinen naurahtaa.
Hiihtäjän mukaan hän on pysynyt terveenä, vaikka joukkueesta useampi jättikin lauantain hiihdot väliin.
- Keuhkoissa on ollut pientä arkuutta ja köhää, mutta en usko, että mulla on mitään pahempaa tautia. Olen varma, että se johtuu tiistaista, kun vedettiin kovempi intervallitreeni, niin siitä vähän ärtyi keuhkot. Nyt ei ainakaan tunnu siltä, että olisin sairastumassa, kun kisaa edeltävä ja kisajälkeinen olo on sama, Saarinen analysoi.

Riitta-Liisa Roponen jäi niukasti maailmancup-pisteiden ulkopuolelle hiihtäen 32:nneksi perinteisen kympillä. Anne Kyllönen ja Krista Lähteenmäki joutuivat jättämään kisan sairastumisen takia väliin. Molemmat kärsivät ärtyneestä keuhkoputkesta.