10.2.2013← Takaisin

Myllykoski ja Joensuu 15 kilometrillä mestareiksi

Emilia Myllykoski voitti 18-vuotiaiden ja Jasmi Joensuu 17-vuotiaiden vapaan 15 kilometrin mestaruuden nuorten SM-hiihdoissa Keuruulla. Myllykoski ennätti maaliin 10,4 sekuntia ennen Katariina Lonkaa, Jonna Rask otti pronssia. Joensuu voitti Johanna Matintalon 23,3 sekunnilla, Anna Haataja otti pronssin.

”Lopussa oli varaa, joten pystyin kiristämään. Kisa oli helpompi kuin kuvittelin”, noormarkkulainen Myllykoski sanoi.
Seuraavaksi hän suuntaa EYOF-kisoihin, jossa hän hakaa kauden parhaita hiihtoja. Katariina Lonka oli hopeaansa tyytyväinen, sillä alkukausi on ollut jostain syystä toivottua hankalampi.
”Nyt on alkanut kulkea. Tavoite oli viiden parhaan joukkoon”, Lonka sanoi.
Jonna Rask oli ensimmäisestä nuorten SM-mitalistaan iloinen.
”Kausi on ollut todella hyvä, kun PM-kisoihinkin tuli edustuspaikka. Olen todella tyytyväinen. Minun ei tänään pitänyt lähteä vetämään, mutta kun kukaan muukaan ei vetänyt, piti vetää”, Rask sanoi.

Joensuulla kiva kilpailu

Jasmi Joensuu kuvasi kilpailua ”tosi kivaksi”. Kilpailu sujuikin hänen suunnitelmiensa mukaan.
”Sain koko kisan määrätä vauhdin. Ensimmäinen kierros oli passailua, toinen kierros oli rentoa. Lopussa tiesin, että vahvin osani on wassupätkä ennen viimeistä nousua. Kisaa ennen olikin tarkoitus siinä ratkaista”, Kuortaneen urheilulukiossa opiskeleva Joensuu sanoi.
Matintalon kilpailu sen sijaan ei mennyt suunnitelmien mukaan, sillä hän koki sauvarikon ja joutui taivaltamaan ensimmäisellä kierroksella useamman minuutin rikkinäisellä sauvalla.
”Ensimmäinen kierros meni vähän raskaammaksi kuin suunnittelin”, Matintalo hymähti.
Hän on myös lahjakas juoksija, ja aikoo pitää molemmat lajit vielä ohjelmassaan.
”Ainakin ensi talvi myös hiihdetään vielä”, myös EYOF-kisoihin suuntaava Matintalo sanoi.
Anna Haataja kaatui ensimmäisellä kierroksella, minkä jälkeen kiinni hiihdettävää oli kärkeen jonkun verran.
”SM-mitali on tosi kova saavutus”, hän totesi pronssiinsa tyytyväisenä.