Uutisen päiväys

6.4.2014← Takaisin

Musti voitti myös Suomen Cupin päätöskisan

Vuokatti Ski Team Kainuun Sami Jauhojärvi oli varmistanut kokonaiscupin voiton jo Jyväskylässä, mutta kruunasi komean kauden loppukirivoittoon miesten 20 kilometrin vapaan kisassa. Toiseksi sunnuntaina sijoittui Kouvolan Hiihtoseuran Kari Varis ja kolmanneksi Vuokatti Ski Team Kainuun Martti Jylhä. Jylhä onnistui pitämään kokonaiscupissa toisen sijansa, kolmanneksi kokonaiscupissa sijoittui Ylivieskan Kuulan Tero Similä.

Miesten kokonaiscupin voiton varmistanut Vuokatti Ski Team Kainuun Sami Jauhojärvi voitti myös Suomen Cupin viimeisen kisastartin eli vapaan hiihtotavan 20 kilometrin kisan ajalla 44.28,8.
- Ainahan voitto on mukava ja tähän viikonloppuun lähdin hakemaan kahta voittoa ja ne tuli. Tiesin luottaa loppukiriin. Kympistä kahteentoista puoleen b (Lehtonen) myrkytti kyllä vähän, mutta tänään oli sellainen latu ja keli, joka suosi erittäin paljon peesiä. Tiesin, että ainoa mahdollisuus, missä pystyy porukkaa tiputtamaan, on tämä stadionin nousu ja sen jälkeen tämä tasainen muuten tältä kärkiporukalta oli mahdoton päästä karkuun.
Viimeiseen nousuun tullessa Jauhojärvi oli melko varma voitostaan:
- Tiesin, että korkeintaan Karppa (Kari Varis) voi vastata loppukiriin. Tiesin, että Anssilta (Pentsinen) on vati syöty ja samoin Matulta (Matias Strandvall), sen verran kovaa vauhtia ladulla tänään pidettiin. Ja Martilta (Jylhä) kanss pahin terä pois.

Toiseksi hiihtänyt Kouvolan Hiihtoseuran Kari Varis jäi voittajasta 0,5 sekuntia ja sijoittui kokonaiscupissa kahdeksanneksi.
- Aika vahvalta tuntui hiihto matkan aikana ja kun ei ollut kokonaiskisan suhteen mitään menetettävää, niin päätin jättää paukkuja loppukiriin.
Variksen kausi jatkuu Lapponiassa:
- Nyt pitää energiavarastot täyteen mahdollisimman hyvin. Energian loppuminen on pahin vastustaja Lapponiassa.  Maalikuun hiihtäminen on ollut niin vaisua, niin antaa hyvää uskoa jatkoon, kun pystyin kuitenkin olemaan tänään toinen. Vuoden vaihteessa ja tammikuussa tuli hyviä vapaan hiihtoja, mutta kun ei olympiakisoihin pääsyt, niin vähän motivaatio hiipui jossakin vaiheessa.

Vuokatti Ski Team Kainuun Martti Jylhä oli lukinnut katseensa Ylivieskan Kuulan Tero Similään, jonka kanssa mies kävi taistelua kokonaiscupin toisesta sijasta. Jylhän kolmas ja Similän viides sija tarkoitti Jylhälle kokonaiscupin toista ja Similälle kolmatta sijaa.
- Mä seurasin ainoastaan vain Teroa tänään. Olisi saattanut olla mahdollista iskeä Mustiinkin (Jauhojärvi) loppusuoralla, sen verran oli helppo kiri irrottaa, mutta pelasin varman päälle. Tänään hiihdettiin aika mukavuusalueella ja hyvin löytyi selkää, ja olihan siitä etua, kun osaan hiihtää ryhmässä. Ei se missään nimessä ollut helppoa, mutta ei tullut sellaista oloa matkalla, etteikö pystyisi hiihtämään.
Jylhän kausi on nyt paketissa ja alkuviikosta mies suuntaa ulkomaille.
- Kuukaudeksi Itävaltaan ottamaan niin sanotusti helppoa tyttöystävän luo. Siellä on kahtakymmentä astetta ollut lämmintä. Ei ehkä ihan pelkästään havaiji-paitaa päälle, mutta tuollaista Keski-Euroopan kiertuetta tarkoitus on tehdä.

Similä jäi kisan voittajasta 5,1 sekuntia ja viidenneksi. Kokonaiscupin kolmas sija lämmitti kuitenkin mieltä.
- Toki toisesta sijasta lähdin taistelemaan, mutta on tämä kolmas sija tyhjää parempi. Näin jälkikäteen ajateltuna tänään olisi pitänyt vaan hiihtää siellä seitsemäntenä ja kahdeksantena, seisoskella siellä ja painaa nämä viimeiset sata metriä. Ihan väärällä taktiikalla hiihdin tänään, olisi pitänyt vaan hiihellä se alku ja ladata loppuun, Similä nauraa.
Miehen kausi jatkuu vielä parin kisan verran.
- Posiolla hiihdän vähän kuin kotikisoissa Pentik-hiihdot ja pääsiäisenä Taivalkoskella. Ja sitten sitä vasta ruvetaankin hiihtämään, oikein keväthangilla nautiskelemaan, Similä kertoo.