26.11.2017← Takaisin

Mononen ja Niskanen Ruka Tourin parhaat suomalaiset

Laura Mononen nousi tasaisella vapaan hiihdolla parhaaksi suomalaiseksi, ollen 13:s Rukan kolmen kilpailun tourilla. Miehissä Iivo Niskanen hiihti kolme tasaista kilpailua ja oli puolestaan kokonaistulosten kuudes.

Sunnuntain vapaan kympillä kahdenkymmenen parhaan joukkoon hiihtivät Monosen ohella myös Krista Pärmäkoski, joka oli 15:s ja Kerttu Niskanen 19:s. Mononen oli kohtalaisen tyytyväinen päivän vapaan kilpailuunsa.

”Ihan tasapainoinen, mun mielestä oli ihan hyvä vaparin kisa. Eilen ja tänäänkin tuntui, että alussa oli vähän hankaluuksia saada kunnolla kroppa hereille. Kovia harjoituksia ei ole vielä ollut näin paljon useana päivänä putkeen, mutta tästä se pikku hiljaa lähtee”, sanoi Mononen.

Katso Monosen haastattelu kokonaisuudessaan

Krista Pärmäkosken kommentit kisaviikonlopun jälkeen

Iivo Niskanen lähti takaa-ajoon 49 sekuntia Norjan Johannes Hoesflot Klaeboa perässä, kilpailun viidentenä. Kymmenen urheilijaa ajoi johtajan kiinni, mutta Klaebo oli vahvin loppukirissä sprinttiominaisuuksiensa vuoksi. Niskasen sijoitus 15 kilometrin vapaan jälkeen oli kuudes.

"Ihan ok veto, tasaista hiihtoa ja aika hissuksiin siinä sitten mentiin keskimmäinen 7,5 kilsaa. Suht helpolla päästiin ja lopussa ratkaistiin sijat. Monet pääsi vielä palautumaam mäelle tultaessa. Ei ollut rohkeutta pitää itse vauhtia, lähinnä toivoa, että pystyy hiihtää maaliin asti hyvin", mietti Niskanen.

Iivo Niskasen kommentit

Matti Heikkinen hiihti vapaan kilpailun toiseksi nopeimmin ja näytti vahvaa vapaan kuntoa Rukan rajuissa maastoissa. Heikkinen kasasi perjantain radikaalin epäonnistumisen jälkeen Ruka Tourista kelpo kokonaisuuden.