Uutisen päiväys

18.11.2011← Takaisin

MC-tarkkailu Vuokatissa 19.-20.11. - selvitys osallistujarajoituksista

  Selvitys maailman cup -tarkkailujen järjestämisestä ja osallistujarajoituksista Vuokatissa 19.-20.11.2011: Maastohiihdon A-maajoukkueen valmennusryhmä koki tarpeelliseksi järjestää Rovaniemeltä peruuntuneiden tarkkailukilpailujen tilalle maailman cup – tarkkailukilpailut Vuokatissa 19.-20.11.2011. Kilpailumatkat ovat lauantaina 19.11. sprintti vapaalla hiihtotavalla ja sunnuntaina naisilla 8 km ja miehillä 12 km perinteisellä hiihtotavalla. Kilpailun järjestäminen on valmentajien ja urheilijoiden kannalta erityisen tärkeää. Ainoastaan kilpaa hiihtämällä urheilijoilla on tasapuolinen mahdollisuus näyttää kuntotasonsa ja kilpailuvireensä valmennusjohdolle maailman cup –valintoja varten.

  Vuokatin sunnuntain kilpailuissa voi antaa lisänäyttöjä Rukalla 25.-27.11. järjestettävään maailman cupiin. Lauantain kilpailu toimii ainoana Suomessa vapaalla hiihtotavalla hiihdettävänä sprinttitarkkailuna Düsseldorfin maailman cupiin.

  Vuokatin kilpailujen osallistujamäärää täytyi rajoittaa johtuen Vuokatin Urheiluopiston ensilumenladun suuren käyttäjämäärän rajoittamista aikatauluista ja pienestä järjestäjäorganisaatiosta. Ilman osallistujamäärän rajoittamista kilpailua ei olisi voitu järjestää. Osallistumisoikeuden saivat naisista ne, jotka ovat tällä hetkellä voimassaolevalla FIS-pistelistalla suomalaisista joko sprintissä tai normaalimatkalla 30 parhaan joukossa. Lisäksi osallistumisoikeus annettiin nuorten maajoukkueen hiihtäjille sekä maailman cup tarkkailuina toimineiden Oloksen FIS-kilpailuiden (11.-13.11.) suomalaisista 15 parhaan joukkoon sijoittuneille hiihtäjille. Miehissä osallistumisoikeuden saivat FIS-pistelistalla suomalaisista sprintissä tai normaalimatkalla 40 parhaan joukossa olevat hiihtäjät sekä nuorten maajoukkueen hiihtäjät ja Oloksen kilpailuissa suomalaisista 15 parhaan joukkoon sijoittuneet urheilijat. Kaiken kaikkiaan osallistumisoikeuden saivat 47 naista ja 63 miestä. Rukan maailman cupiin tullaan valitsemaan A-maajoukkueeseen 8 naista ja 8 miestä sekä kansalliseen ryhmään 5 naista ja 5 miestä. Düsseldorfin maailman cupissa Suomen maakiintiö henkilökohtaisissa sprinttikilpailuissa on sekä naisilla että miehillä 6 hiihtäjää.

  Valitettavasti kaikkia halukkaita hiihtäjiä ei voitu ottaa kilpailuun mukaan. Uskon kuitenkin vahvasti siihen, että kilpailuihin osallistumisoikeus on kaikilla niillä hiihtäjillä, joilla on tämänhetkisessä kunnossaan realistinen mahdollisuus tulla valituksi Suomen maailman cup joukkueisiin.

  Suomen Maastohiihto ry:n maajoukkuevalmentajat haluavat kiittää Kuhmo-Skitä ja Vuokatin Urheiluopistoa tarkkailukilpailujen järjestämisestä.

   
  Jussi Piirainen
  A-maajoukkuevalmentaja