13.12.2015← Takaisin

Martti Jylhä säväytti Davosissa

Hiihdon maailmancup jatkui Davosin sprinttikilpailuilla sunnuntaina. Miehissä Martti Jylhä taisteli peräti neljänneksi, naisissa Anne Kyllönen ja Krista Pärmäkoski selvisivät neljännesfinaaleihin saakka.

"Aika-ajo oli tosi vaikea. Onneksi se riitti jatkoon, erässä oli tosi hyvä hiihto. Positiivista oli se, että lopussa jaksoi puristaa hyvin", 18:nneksi sijoittunut Pärmäkoski totesi.

Kyllönen puolestaan oli lopputuloksissa 25:s. Muista suomalaisista Kerttu Niskanen jäi karsintaan oltuaan 34:s, Mona-Liisa Nousiainen päätyi 35:nneksi ja Laura Mononen sijalle 42.

Kisan voittoon hiihti Ruotsin Stina Nilsson ennen norjalaisia Maiken Casperesen Fallaa ja Ingvild Flugstad Östbergiä.

Naisten maailmancupin kokonaiskilpailun kärjessä on yhä Norjan Therese Johaug, joka päätyi sunnuntaina 19:nneksi. Niskanen on Davosin viikonlopun jälkeen parhaana suomalaisena kahdeksantena, Pärmäkoski on puolestaan 10:nnellä sijalla.

Miesten kilpailussa suomalaisille riemun kiljahduksia aiheutti siis upeasti neljänneksi hiihtänyt Martti Jylhä. Hän nousi maailmancupin kokonaistilanteessa kertaheitolla 28:nnelle sijalle.

- Päivän kisa oli kyllä hyvä. Neljäs sija tietenkin vähän harmittaa, mutta lähtökohtiin nähden oli hyvä, Jylhä tuumi.

Puolivälieriin asti selviytyneistä Juho Mikkosen loppusijoitus oli 14:s ja Matias Strandvallin 24:s. Anssi Pentsinen oli tuloksissa sijalla 39 ja Lasse Paakkonen sijalla 57. Toni Ketelä ei startannut kilpailuun lainkaan.

- Kisa alkoi hyvin, ja odotukset olivat suuret. Puolivälierässä ensimmäiseen mutkaan tuli oma virhe, menetin tasapainoni. Yritin siinä parhaani, että olisin saavuttanut, mutta tuli happokuolema, Strandvall kertoi.

Italian Federico Pellegrino nappasi lopulta sprinttikisan voiton. Toiseksi sijoittui Ranskan Baptiste Gros ja kolmanneksi Norjan Sondre Turvoll Fossli, joka voitti Rukan maailmancupin sprintin marraskuun loppupuolella.

Miesten kokonaistilanteen kärjessä Davosin viikonlopun rupeaman jälkeen on Norjan Martin Johnsrud Sundby.