Uutisen päiväys

4.3.2012← Takaisin

Marit Björgen ei luopunut keltaisesta liivistä

Norjan Marit Björgen nosti sijoitustaan lauantaista pykälällä, kun hän päihitti loppusuoralla naisten sprinttikilpailussa Venäjän Julia Ivanovan vain 0,2 sekunnin erolla. Maailmancupissa toisena oleva puolalainen Justyna Kowalczyk joutui tyytymään kolmanteen sijaan ja ero Björgeniin venähti 78 pisteeseen. Parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Anne Kyllönen, joka jäi finaalin ulkopuolelle ja oli kahdeksas.

Lauantaina niukasti yhdistelmäkilpailussa pisteille hiihtänyt Anne Kyllönen paransi vauhtiaan, kun siirryttiin yksin hiihdettävästä aika-ajosta kuuden hiihtäjän ryhmiin.

- Hyvältä maistui meno tänään. Aika-ajossa ei ollut parhaat tuntemukset, mutta puoliväli- ja välierässä tuntui paremmalta, Kyllönen kertasi päivän kulkua.

Kyllönen joutui välierässä kovaan seuraan, kun samaan aikaan Lahden raskasta sprinttikierrosta painelivat kokonaiscupin kakkonen Kowalczyk sekä sprintticupia johtava Yhdysvaltain Kikkan Randall. Kaksikko vei odotetusti suorat finaalipaikat, eikä Kyllösen aika riittänyt vertailussa toiseen välieräryhmään.

- Tavoite oli ehdottomasti finaalipaikassa. Harmillista että se jäi niin lähelle, hän totesi.

Parhaimmillaan tällä kaudella sprinteissä viidenneksi sijoittunut kajaanilainen ei yllättynyt Salpauselän viikonlopun hyvistä hiihdoista.

- Tuossa tuli pieni lepojakso, jolloin pystyi tekemään hyviä treenejä, joten osasin odottaa, että täällä pitäisi kulkea, tällä hetkellä sprintticupin paras suomalaisnainen iloitsi.

Ilman palkintopallipaikkaa kuluvalla kaudella olevan Aino-Kaisa Saarisen toiveissa oli, että lauantain kilpailu olisi avannut lihaksistoa tiukkaa sprinttirypistystä varten. Hän tippui kuitenkin puolivälierävaiheessa.

- Kun lähdetään hiihtämään kovaa, lihakset jumittuvat ja niihin vaan koskee, mikä tuntuu pahalta, Saarinen tuskaili.

- Lämmitti kuitenkin mieltä, kun sai kannustusta, vaikkei siellä kärkikamppailuissa ollutkaan, hän kiitteli kotiyleisöä.

Sisukkaana tunnettu Saarinen ei aio luovuttaa vaikeuksista huolimatta.

- Kyllä tässä mennään täysillä kausi loppuun ja yritetään repiä kaikki mahdolliset pisteet, mitä irti lähtee, jotta kokonaiscupissa saataisiin mahdollisimman hyvä tulos, lopulta 26:ksi sijoittunut hollolalainen lupasi.

Kyllösen kahdeksannen sijan ohella aihetta iloon toi Ann-Mary Ähtävän loistava hiihto: kauan kilpalatuja kiertänyt urheilija saavutti ensimmäiset maailmancupin pisteensä

- Tosi tyytyväinen olen, kun pääsin kolmenkymmenen sakkiin näiden ammattilaisten joukossa. Yksi piste tässä iässä on oikein hyvä, 38-vuotias hiihtäjä riemuitsi.

Ähtävä oli aika-ajon 30:s ja pääsi viimeisenä hiihtäjänä puolivälieriin mukaan. Siellä maailman kärjen vauhti olikin astetta hurjempaa ja Ähtävä jäi kauas erän voittajasta Marit Björgenistä.

- Kyllä ne kovaa menee ja sähläsin vähän sauvojen kanssa, mutta onhan se hienoa että pääsee edes tällaiseen (samaan erään Björgenin kanssa), Ähtävä naurahti

Muista suomalaisista pisteille selvisivät Riikka Sarasoja-Lilja, joka oli 18:s, sekä Mona-Lisa Malvalehto, joka saavutti sijan 22. Seuraavaksi hiihtoväki suuntaa Norjan Drammeniin – jo ensi keskiviikkona – jolloin vuorossa ovat jälleen perinteisen hiihtotavan sprinttikilpailut.

Teksti: Joonas Laine/Laajasalon opisto

Maastohiihdon tiedotus - tiedotus@maastohiihto.fi