Uutisen päiväys

25.1.2013← Takaisin

Malvalehto ja Strandvall Suomen mestarit

Kouvolan Hiihtoseuran Mona-Liisa Malvalehto ja IF Minkenin Matias Strandvall ovat tuoreet sprintin Suomen mestarit. Naisten kisassa nähtiin tiukka loppusuora taistelu Malvalehdon ja Anne Kyllösen välillä. Miesten kisassa käytiin voittajan takana kova taistelu ja kolmannelle palkintopallille nousi kaksi miestä.

Naisten perinteisen voittaja ratkesi loppusuoralla. Mona-Liisa Malvalehto työnsi Anne Kyllösen ohi ja otti mestaruuden lopulta noin metrin marginaalilla.
- Kesästä saakka on loppukiriä harjoiteltu. Minulla oli tänään sellainen taktiikka, että joka erästä hiihdän jatkoon ja finaalissa täysillä. Tiesin, että vastus on kova. Latu oli hyvä, vaikka henkilökohtaisesti toivoisin loivempia nousuja. Kaikki mäet on kuitenkin opittava hiihtämään, Malvalehto kertoo.
Kyllösen näytti kovaan ensimmäiseen nousuun repivän eroa Malvalehtoon, jonka suksi lipsui.  Kainuun Hiihtoseuran kasvatille ei kilpakumppanin ja maajoukkuekaverin kova loppukiri tullut yllätyksenä.
- Kun nainen on vasta voittanut maailmancupin sprintin, niin kyllähän se kova on, Kyllönen nauraa.
Ennen SM-kisoja Kyllönen ilmoitti tavoittelevansa mitaleja ja tekevänsä kovaa harjoittelua MM-kisoja silmällä pitäen.
- Vedin kaikki lähdöt kovaa. Pyrin saamaan hyvän treenin tähän paikkaan ja onnistuinkin siinä. Finaalissa lähdin alusta asti hiihtää täysillä, Kyllönen kertoo.
Naisten kisan kolmanneksi hiihti Kerttu Niskanen.

 

Miesten kisassa IF Minkenin Matias Strandvall otti mestaruuden reilun kolmen sekunnin erolla Vuokatti Ski Teamin Sami Jauhojärveen. Strandvallin strategia perjantain sprinttikisaan oli hyvin yksinkertainen.
- Tänään tarkkailtiin miehistöä MM-sprinttien suhteen ja kun ei ole oikein tältä kaudelta näyttöjä, niin päätin vetää koko päivän kovaa. Omasta mielestäni pystyin riittävät näytöt antamaan, tuore Suomen mestari iloitsee.
Erityistä iloa Strandvallille tuotti Jauhojärven jääminen selän taakse.
-Oma kunto on tällä hetkellä kysymysmerkki, ei onneksi suuri sellainen. Toivottavasti tälle talvelle tuo pahn huono tuuri on takana, Jauhojärvi kertoo.
Vaimonsa Mona-Liisa Malvalehdon voitosta valmentajapalkinnon pokannut Kouvolan Hiihtoseuran Ville Nousiainen jakoi pronssimitalin Anssi Pentsisen kanssa.
- Olihan tietyllä tapaa yllätys, kun olin aika-ajoissa 27:s, niin onhan pronssi silloin yllätys. En kehdannut voittaa, että saa Mona loistaa tämän päivän, Nousiainen naureskeleli.
- Olin aika lailla koko päivän jojon päässä, mies jatkaa.
Toni Ketelän kanssa viimeisen mäen alla törmäillyt Pentsinen saavutti perinteisen sprintin minimitavoitteensa eli mitalin.
- Tämä on ensimmäinen henkilökohtainen SM-mitali, vaikka puolikas sellainen. Mittailtiin Ketelän kanssa siinä paikkoja, törmättiin ja kyllähän se vähän vauhteja söi, Jämsänkosken Ilvestä edustava Pentsinen kertoi.
IF Minkeniä edustavalla Ketelällä vauhdin kuolivat tyystin, sillä mies lensi törmäyksen voimasta reilusti nurin ja hiihteli erän viimeisenä maaliin.

 

Tulokset:
http://www.jamism.fi/tulokset