Uutisen päiväys

8.11.2014← Takaisin

Malvalehto ja Mikkonen sprinttien ykköset Vuokatissa

Maastohiihdon Suomen Cup käynnistyi Vuokatissa tuttujen nimien komennossa. Mona-Liisa Malvalehto, Kerttu Niskanen ja Riikka Sarasoja-Lilja oli naisten kärkikolmikko, miesten kärkikolmikko puolestaan Juho Mikkonen, Joni Mäki ja Ville Nousiainen. Kuusikosta suurelle yleisöllekin nuorten MM-pronssimitalisti Mäki oli ainoa yllättävä nimi kärkipäässä.

Vuokatin talvisissa puitteissa nähtiin hyvä sprinttipäivä, joka sisälsi useita tasaisia kamppailuja. Malvalehto puristi ykköseksi kymmenyksen erolla Kerttu Niskaseen.

”Tarkoitus oli, että lähden terävästi ja käytän vahvuuttani hyödyksi. Sitten ajattelin, että tulkoot tytöt nousussa ohi jos haluavat. Tiesin, että nousussa pitää iskeä ja nyt se paikka iskeä tuli jo nousun alla. Sitten oli vaan jaksettava maaliin. Erissä sain hiihtää rennosti, ja pystyin harjoittelemaan rytminvaihdosta. Aika-ajo oli vielä tahmea, koko ajan parani hiihtäminen. Huomenna aloitusosuus viestissä aloitusosuus, ja sitten ensi viikonloppuna pertsaa”, Malvalehto sanoi iloisena.

Niskanen koki sprintin olleen ”tyypillinen avauskisa”. Meno ei tuntemuksiin nähden ollut yllätys.
”Sprintin vaatima terävyys puuttuu vielä. En saanut nousuun sellaista iskua mitä se olisi vaatinut, mutta lopussa yritin vielä rutistaa. Se riitti toiseen sijaan.”

Riikka Sarasoja-Lilja sanoi hiihtonsa myös parantuneen koko ajan.
”Finaalissa oli jo hyvää hiihtämistä. Varsinkin viimeiseen ylämäkeen pystyin hyvin jo tekemään rytminvaihdosta. Sain aika hyvät vauhdit viimeiseen alamäkeen ja tuli tilanne vähän päälle, kun menin sisäkurviin. Vauhdit menivät siinä sitten pois ja en pystynyt enää loppusuoralla haastamaan. Päivän tärkein anti oli kuitenkin, että sain hyvärytmistä hiihtoa ja huomasin, että vauhtia on taas tullut lisää”, Sarasoja-Lilja iloitsi.

Mikkonen jännitti vain suorituskykyään

Juho Mikkonen oli miesten sprintissä selvästi paras. Vapaan sprintin karsinnassa toiseksi nopeinta vauhtia pitänyt Mikkonen jätti toiseksi tullutta Joni Mäkeä 1,1 sekuntia, kolmanneksi sijoittui Ville Nousiainen.  Mikkonen oli tyytyväinen päiväänsä.

”Tiesin kyllä, että olen kunnossa, mutta jännitin vain että minkälainen tämän päivän suorituskyky on. Alla on kaksi kovaa sprinttimaajoukkueenleiriä, jotka kuitenkin nostivat suorituskykyä.”

Viime kaudella Toblachin sprintissä kymmenenneksi sijoittunut Mikkonen toivoo menneen pykälän täksi kaudeksi eteenpäin.

”Ainahan sitä yrittää parantaa. Tavoite on maailmancupissa läpäistä sprintin karsintoja ja sitä kautta yrittää saavuttaa mahdollisimman hyviä sijoja.  Falunin MM-kisoissa  sprintti on perinteisellä, mutta myös sillä tyylillä on tarkoitus menestyä.

Viime kaudella nuorten MM-kisojen sprintissä pronssimitalin saavuttanut Joni Mäki oli kilpailussa toinen. Vaasan Hiihtäjien edustaja oli hänkin tyytyväinen päivän urakkaansa.

”Vähän osasin tällaista odotella, koska harjoituskausi on ollut onnistunut.  Finaalissa ensimmäisen mäen päällä päästin Matiaksen ohi, joka osoittautui virheeksi. Muuten ihan hyvä kisa.”

”Uskon, että tänä vuonna voi tulla parannusta normaalimatkallekin, koska treenit ovat onnistuneet hyvin ja ominaisuudet parantuneet. Olisi todella hienoa kisata Rukan maailmancupissa.”

Suomen Cup jatkuu huomenna viestikilpailuilla.

 Tulokset: http://www.vuokattievents.fi/tulokset2

Teksti: Viestintäpalvelu Heidi Lehikoinen/Henri Lehikoinen