29.3.2014← Takaisin

Mäki ja Julin 20-vuotiaiden sprinttimestarit

Tutut nimet juhlivat 18- ja 20-vuotiaissa kultaa nuorten SM-sprintissä Inarissa. IF Minkenin Andrea Julin ja Vaasan Hiihtäjien Joni Mäki veivät 20-vuotiaiden mestaruudet, 18-vuotiaissa voitot veivät Seinäjoen Hiihtoseuran Jasmi Joensuu ja Kouvolan Hiihtoseuran Lauri Lepistö. 16-vuotiaissa mestaruudet menivät Nastolan Nasevan Rebecca Immoselle ja Äänekosken Huiman Verneri Poikoselle.

Nuorten MM-sprintin pronssimitalisti Mäki kävi tälläkin kertaa tiukan kamppailun saman kisan MM-nelosen Lauri Vuorisen kanssa. Kaksikon ero oli 0,34 sekuntia. Pronssin otti Olli Vertanen.
”Ei ollut mitään tykitystä alku- ja välierissä, finaalissa tuli kamppailtua Laurin kanssa”, Syötteellä tämän viikon harjoitellut Mäki kertasi.
Mäen kausi jatkuu ensi viikonloppuna Rukan Suomen Cupissa. Sinne suuntaa myös hopeamitalisti Vuorinen.
”Minulla yleensä on tuo lähtö onnistunut, että oon ollu kärjessä, mutta tänään kaikki lähdöt olivat vähän hakusessa”, Vuorinen tuumi.
Saman sarjan naisten kilpailussa Andrea Julin oli selvällä erolla voittaja. Leena Nurmi vei hopeaa ja Elsa Airaksinen pronssia.
"Minulla oli alkuerässä vähän haasteita, kun sauva katkesi. Ehkä n. 300m ilman sauvaa hiihdin. Toisaalta tuntu, että vois mennä ilman sauvaakin koko matkan, mutta Jenni Tolosen isä antoi lopulta sauvan tilalle”, sprinttirataa aika tekniseksi kuvannut Julin sanoi.
Nurmi tavoitteli kilpailussa voittoa, mutta joutui toteamaan yhden paremmakseen.
”Taktiikkana oli päästä jo lähdössä kärkeen. Tämä oli verran tekninen rata, että hankala oli ohittaa. Pari kertaa lipesi suksi ja se sai eroa aikaan”, Nurmi sanoi.
Jasmi Joensuu teki 18-vuotiaiden SM-ladulla tällä kaudella selvää jälkeä, sillä hän voitti kaikki neljä henkilökohtaista matkaa ja seuransa Seinäjoen Hiihtoseuran väreissä myös viestikultaa. Sprintissä muut mitalisijat veivät Emilia Kulheim ja Vilma Jylhä.
"Aika kovat panokset oli tälle päivälle, kun yksi pääsponsoreista oli luvannut extrabonuksen, mikäli kultaa tulee. Kyllähän tämä kausi on mennyt kuin unelma”, Joensuu sanoi.
Lauri Lepistö voitti 18-vuotiaiden miesten kultaa ennen Juuso Haaralaa ja Verneri Suhosta.
”Puolivälierän pystyi vetämään rennosti. Välierä tuntui vaikeammalta kuin finaali. Rata oli just sopiva sprinttirata. Helpohko rata, mutta ite tykkäsin. Minulle sopii se, että pitää rytminvaihdoksia tehdä”, kauden toisen mestaruutensa ottanut Lepistö sanoi.
Sunnuntaina Inarissa hiihdetään Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailut.

Kuva: Jasmi Joensuu (kuvaaja: Reima Mustonen)