Uutisen päiväys

12.11.2010← Takaisin

Maastohiihtomaajoukkueet leirillä Joulupukin kotikaupungissa

Suomen maastohiihdon maajoukkueet ovat valmistautuneet kisakauteen ensilumen leirillä Rovaniemellä, Joulupukin kotikaupungissa. Vajaan viikon leiri huipentui Joulupukin tapaamiseen Napapiirillä. Joulupukin Pajakylässä hiihtäjät vierailivat Joulupukin Kammarilla ja Joulupukin Pääpostissa. Päävalmentaja Magnar Dalen ehti jopa jouluostoksille Pajakylän moniin lahjapuoteihin. Joulupukki toivotti Suomen kärkihiihtäjille onnea tuleviin koitoksiin. Hän jos kuka tietää, miltä tuntuu olla reissun päällä!


Hiihtäjät ja pukki iloitsivat yhteen ääneen Lapin lupaavasta lumitilanteesta. Ounasvaaran vitivalkoiselle, kuuden kilometrin  ensilumenladulle sataa lisää luonnonlunta koko ajan, ja laskettelemaankin hiihtokeskuksessa päästäneen jo ensi viikolla.

Ensilumen ladun olosuhde Ounasvaaralla huippulaatua

Magnar Dalenin mukaan Ounasvaaran ensilumen latu on ollut odotusten mukainen:
- Vaihteleva profiili on harjoitteluun erinomainen ja varastolumen laatu vastaa kaikkia vaatimuksiamme, ykkösvalmentaja kiteyttää.
Tässä vaiheessa kautta aikaa on käytetty erityisesti uusien varusteiden ja suksien testaamiseen. Rovaniemellä ladun nousu- ja laskupainotteinen profiili tuo erot hyvin esiin eri välineiden välillä.
Ladulla on tehty kaksi päivittäistä harjoitusta.
- Meidän tarkoituksiimme ladulla on ollut hyvin tilaa. Harrastehiihtäjiäkin on, mutta ladulla riittää leveyttä ja mittaa kaikille. Lisäksi lumi on ollut hyvä hiihtää alusta saakka.
Lauantaista keskiviikkoon kestäneen minileirin aikana porukka ei juuri vapaa-aikaa ehtinyt viettää. Sitäkin enemmän ehdittiin testata SantaSport Lapin Urheiluopiston palveluita.
- Monipuolinen ruoka on uskomattoman tärkeässä roolissa, ja täällä se tiedetään. Tilanne paranee entisestään, kun urheiluopiston uusi lisärakennus valmistuu ja urheilijat pääsevät majoittumaan ja ruokailemaan saman katon alla, Dalen toteaa.
Rovaniemeläinen Sami Jauhojärvi osallistui leirille kotikaupungissaan, tutuissa maisemissa ja tutuilla laduilla.
- Lumi on liukasta – suosittelen! Lenkille mahtuu kyllä, Jauhojärvi rohkaisee.

Rovaniemestä tulossa entistä vahvemmin huippu-urheilun palvelukeskittymä

Suomen Maastohiihto ry ja Rovaniemen Matkailu & Markkinointi Oy ovat sopineet markkinointi- ja viestintäyhteistyöstä kaudella 2010 - 2011. Sopimukseen sisältyy optio myös seuraaviksi vuosiksi.
Tämän kauden tavoitteena on rakentaa markkinointiyhteistyölle parhaat mahdolliset toimintamallit.
- Haluamme asemoitua vaihtoehdoksi aktiivisesti liikuntaa harrastavien mielissä. Jos täällä on maailman kärkihiihtäjiä jo loka-marraskuussa, olosuhteet todella ovat huippuluokkaa. Yhteistyö tuo uskottavuutta Rovaniemelle huippu-urheilun tarpeisiin soveltuvana palvelukeskittymänä myös kansainvälisesti, Rovaniemen Matkailu & Markkinointi Oy:n toimitusjohtaja Sanna Kortelainen summaa.

Lisätietoja:
Jarkko Ruhanen, markkinointijohtaja, Suomen Maastohiihto ry, gsm 0400 152 712, jarkko.ruhanen@maastohiihto.fi
Sanna Kortelainen, toimitusjohtaja, Rovaniemen Matkailu & Markkinointi Oy
gsm 040 576 3414, sanna.kortelainen@rovaniemi.fi