16.11.2012← Takaisin

Maalikamerakuva ratkaisi, Malvalehto toinen

Naisten perinteisen sprintin voittaja tarkistettiin maalikamerakuvasta. FIS Tykkikisan voitti Puolan Justyna Kowalzcyk, Mona-Liisa Malvalehto oli toinen ja Anne Kyllönen kolmas. Miesten kisassa Toni Ketelä oli seitsemäs.

Oloksen FIS Tykkikisan loppusuora nousi ylämäkeen. Paras suomalaishiihtäjä, aamun aika-ajojen nopein ja kisan kakkonen, Mona-Liisa Malvalehto kommentoi rataa seuraavasti.

- Ei tämä mikään suosikkirata ollut, lopussa joutui vaihtamaan haarakäynnille, mutta lopputulos on hyvä, Malvalehto sanoo.

Puolessa välissä kisaa Malvalehto taisteli kolmannesta tilasta, mutta nousi lopussa taistelemaan voitosta Justyna Kowalzykin kanssa. Maalikamerakuvan perusteella puolalainen merkattiin voittajaksi ajalla 3.05,0516, kun Malvalehdon ajaksi saatiin 3.05,0566.

- Hyvin jaksoin finaalin, ja jostakin sain kaivettua voimaa loppuun, vaikka puolessa välissä kisaa huonolta näyttikin.

- Kauteen valmistautuminen on mennyt suunnitelmien mukaan. Pikku hiljaa alkaa olla iskukunnossa. Olemme olleet perheen kanssa Levillä harjoittelemassa ja jatkamme vielä viikon, Malvalehto kertoo.

Palkintopallilla nähtiin toinenkin suomalainen, kun vahvasti Suomen Cupissa esiintynyt Anne Kyllönen nousi kolmanneksi ajalla 3.07,02. Hyvin alkanut alkukausi antaa uskoa tekemiseen.

- En ole vielä parhaassa kisakunnossa, mutta toivottavasti menen kisa kisalta eteenpäin, Kyllönen kertoo.

Kyllönen jättää todennäköisesti lauantain perinteisen kisan väliin.

- Pakko vähän käyttää järkeä, kun on tullut niin paljon kisoja jo alkukaudesta, Kyllönen naurahtaa.

Miesten kisoissa nähtiin kazakstanilaisten kolmoisvoitto. Alexey Poltoranin oli nopein ajalla 3.20,64. Kazakstanilaisten menestyksen täydensi Nikolai Chepotkon toinen ja Denis Volotkan kolmas sija. Paras suomalaismies oli seitsemänneksi hiihtänyt Toni Ketelä.

-Siihen nähden, ettei viikkoon ole tuntunut oikein hyvältä, kun kropassa on ollut kireyttä, niin olen tyytyväinen tulokseen, Ketelä kertoo.

Perjantai-iltana Ketelä aikoo suunnata hierottavaksi ja lauantaina edessä on perinteisen kymmenen kilometriä.

Lauantaina Oloksella hiihdetään naisten perinteisen 5km ja miesten perinteisen 10 kilometrin kisat. Sunnuntaina vuorossa on vapaan hiihtotavan naisten 10 kilometrin ja miesten 15 kilometrin kisat.