Uutisen päiväys

26.6.2015← Takaisin

Lari Lehtonen siirtyi Teemu Pasasen valmennukseen

  Maajoukkuehiihtäjä Lari Lehtonen on vaihtanut valmentajaa. Lehtosta 11,5 vuotta valmentaneen Ilkka Jarvan työtä jatkaa maajoukkuevalmentaja Teemu Pasasta. Osapuolet sopivat vaihdoksesta hyvässä yhteistyössä ja löysivät käytännön kannalta parhaan ratkaisun.

  Lari Lehtoselle keväällä toteutunut kantapääleikkaus oli osaltaan uuden alku ja otollinen paikka harjoittelun muutokselle kohti uutta kehitystä. Samoihin aikoihin Jarvan vaimo Marisanna Jarva valittiin eduskuntaan, mikä teki miehestä koti-isän. Se vei aikaa Lehtosen valmennuksesta. Työn jatkajaksi löytyi luontevasti Teemu Pasanen, jonka valmennusideologia sopi myös koettuun muutostarpeeseen.

  ”Oli helppo lähteä, kun olen nyt maajoukkueen mukana. Näen Laria leireillä ja kisakaudella tiiviisti, lisäksi asuinpaikkamme ovat suht’ koht lähellä”, Pasanen sanoi.

  Lehtosen ura oli siinä vaiheessa, että kehitys junnasi paikallaan. Uusi ihminen valmentajana tuo helpommin täysin uudenlaista ajattelua, jota seuraavien kehitysaskelien ottamiseen tarvitaan.

  ”Olemme tehneet suunnitelmaa pitkälle välille. Työ on hyvässä alussa”, Lehtonen sanoo.

  ”Määrää on tarkoitus lisätä, se on ensimmäinen prioriteetti. Myös laatua harjoitusten tekemiseen lisätään”, Pasanen sanoi.

  Vuokatin Aateli Race osoitti, että määräpanostus ei ole syönyt vauhtia.

  ”Valmennus on nyt paljon lähempänä sellaista mitä sen mielestäni pitäisi olla: maajoukkuevalmentajan pitää valmentaa maajoukkueurheilijoita. Itse pystyn mentorina antamaan vinkkejä. Tykkään tällaisesta mallista”, Jarva sanoo.

  ”Eikä mikään ota sitä pois, että Ilkka valmensi minua 11,5 vuotta ja nosti minut kansainväliselle tasolle”, Lehtonen lisää.