Uutisen päiväys

6.1.2013← Takaisin

Lähteenmäki neljäs, kolme naista yhdeksän kärjessä

Tour de Skin loppunousu sujui suomalaisnaisilta loistavasti. Krista Lähteenmäki piti neljännen sijansa, Riitta-Liisa Roponen nousi kahdeksanneksi, Anne Kyllönen hiihti yhdeksänneksi. Kerttu Niskanen oli kokonaistuloksissa 17:s ja Laura Ahervo nousi kokonaiskisan 30:nneksi.

Krista Lähteenmäki sijoittui neljänneksi Tour de Skin kokonaiskisassa. Nousujohteinen kiertue alkoi tahmeasti, mutta loppua kohti Lähteenmäki kohensi asemiaan.
- Oli kyllä kova taistelu. Viimeiseen jyrkkään lähdin nousemaan kovaa, että pääsen mutkiin ensimmäisenä. Siinä sain sitten vähän nykäistyä eroa, Lähteenmäki kuvailee.
- Viimeinen neljäsataa metriä tuntui kyllä aivan älyttömän pitkältä. Ja tuo Viessmannin mainoskyltti parisataa metriä ennen maalia on hämäävä, koska alhaalta käsin se näyttää maalilinjalta. Ei siinä ehdi paljon kilpakumppaneita miettimään, kun käy koko ajan taistelua oman pään sisällä, Lähteenmäki kertoo.

Riitta-Liisa Roponen nousi kahdenneltatoista sijalta lopulta kokonaiskisan kahdeksanneksi.
- Loppunousu tuntui alusta saakka todella helpolta. Hiihto-osuuden ajattelin lähteä niin kovaa kuin on hyvä ja helppoa. mulla on joskus käynyt niin, että siihen jyrkälle saakka on sujunut hyvin, mutta sitten kun on lähdetty kipuamaan niin mä oon ollu siinä vähän huonompi. Mä mietin matkan varrella, että nyt mun pitää käyttää mun kokemusta hyväksi ja nyt meni ne kurvitkin hyvin. Pystyin kyllä hyödyntämään tänään kaikki vahvuuteni.

Ennakkoon vahvimmalla matkallaan lauantaina epäonnistunut Anne Kyllönen onnistui loppunousussa.
- Eilinen oli varmasti uran raskaimpia päiviä, kun se oli niin kova pettymys tärkeässä paikassa ja vielä ennakkoon vahvimmassa lajissa. Jos olisin siinä onnistunut odotetusti, niin tähän päivään olisi ollut lähtöasetelmat aivan erilaiset. Taistelin kuitenkin tourilla itselleni yhdeksännen sijan, mikä on minulle todella kova saavutus.