Uutisen päiväys

6.1.2013← Takaisin

Kyllösen suksissa oli sama voitelu kuin muillakin

Suomen maajoukkueen päävalmentaja ja huoltotiimi haluavat oikaista suomalaismediassa esiintyneet väitteet, joiden mukaan Anne Kyllösellä olisi ollut lauantain kisassa eri voitelu, huonompi pito, kuin muilla hiihtäjillä.

Huoltotiimi ja valmennusjohto kävivät lauantaina läpi yhdessä urheilijan kanssa mahdollisia vaihtoehtoja sille, miksi Anne Kyllösen suksi ei luistanut eikä pitänyt yhtä hyvin kuin muilla lauantain kisassa.
- Latu oli paikoitellen roskainen ja edellä hiihtävät ikään kuin puhdistivat latua takana tuleville. Annen suksi toimi hyvin ja vauhti oli hyvää alussa, mutta ilmeisesti ominaisuudet heikkenivät pohjan roskaantumisen takia. Kaikille hiihtäjille tehtiin kuitenkin samat voitelut, Suomen maastohiihdon voitelupäällikkö Stefan Storvall kertoo.

Huoltotiimi haluaa myös selventää lausuntoja, joiden mukaan huolto laittoi jokaiselle kaksi suksiparia ajan puutteen takia. Storvallin mukaan kyse ei ole ”ehtimisestä” vaan siitä, ettei useampaa suksiparia urheilijaa kohden ollut tarpeellista voidella.
- Teimme useampaan suksipariin luistot valmiiksi. Kelin kehittymisen nähtyämme teimme kelin mukaisen pitovoitelun kahdelle suksiparille. Kyllönen hiihti kisan luottoparillaan, joka on aina toiminut vesikeleissä. Esimerkiksi tällä kiertueella Oberhofissa, Storvall kertoo.

Sunnuntaina edessä on Tour de Skin viimeinen kisa, 9 kilometriä vapaalla hiihtotavalla ja viimeinen kolmannes nousua. Lauantain lämpötiloihin verrattuna sunnuntaina on hiukan kylmempää, mutta kuitenkin selvästi lämpöasteita.
- Tänään on oikean suksiparin valinta vähintään yhtä ratkaisevassa osassa kuin voitelu, kun hiihdetään vapaalla hiihtotavalla ylämäkeen, Storvall kertoo tulevan kisan haasteista.