Uutisen päiväys

4.1.2020← Takaisin

Kyllönen ja Niskanen hiihtivät Val di Fiemmessä Top10-sijoille - Nissiselle kauden ensimmäiset mc-pisteet

EDIT: Vilma Nissinen hiihti kauden ensimmäiset maailmancupin pisteensä.

Tour de Skin toiseksi viimeinen etappi oli suomalaisittain pirteää menoa. Perinteisen sprintissä Anne Kyllönen oli 7:s ja Iivo Niskanen 9:s. Tourin seitsikosta kuusi eteni erävaiheeseen.

Anne Kyllösen hiihto oli pirteää karsinnan viidennestä sijasta alkaen.

”Tänään oli tosi pirteää hiihtoa karsinnasta alkaen ja alkuerä tuli vielä vahvasti. Välierässä oltiin koko ajan taistelussa mukana. Pikkasen olisi pitänyt ensimmäiseen nousuun kovempaa tulla, että olisi saanut hyydytettyä sprinttereitä enemmän”, tuumasi iloinen Kyllönen.

Vilma Nissinen oli 16:s hiihti rohkeasti ja myös röyhkeästi omassa alkuerässään ollen kolmas. Jatkosta putoaminen ei kuitenkaan harmittanut.

”Mahtavaa, vähän röyhkeäkin olin, mutta niin kai täällä täytyy olla. Niin muutkin ovat”, iloitsi Nissinen, joka nappasi kauden ensimmäiset maailmancupin pisteensä.

Kerttu Niskanen oli kilpailun 18:s, ja lähtee huomiseen loppunousun kilpailuun sijalta 14. Kyllönen on sijalla 17. ja Nissinen sijalla 32.

Iivo Niskaselle sprintin 9. sija - Lepistö loisti karsinnassa

Iivo Niskanen tuskaili hieman jyrkällä tekniikkansa kansa karsinnasta alkaen. Kova loppu alkuerässä riitti kuitenkin upeasti jatkoon ja välieriin.

”Hyvä alku tuli kisaan (karsinnassa), mutta oli vaikeuksia tuossa jyrkässä juoksutömpyrässä. En oikein saanut siihen semmoista etenemistapaa, joka olisi ollut riittävän hyvä”, mietti Niskanen.

Taktiikkana Niskasella oli pysytellä passiivisena ja tarkkailla muiden vauhtia.

”Tarkoitus oli olla passiivinen ja toivoa, että tuoreena voisi tulla lopun. Tuo on niin pitkä tuo loppusuora”, sanoi Niskanen, joka alkuerässä ”työnsi” toiseksi kovalla tasurilla.

Lauri Lepistö hiihti loistavan karsinnan ollen 11:s. Niskasen kanssa samassa alkuerässä hiihtänyt Lepistö piti vauhtia yllä.

”Oli ihan hyvä aika-ajo tunteeseen nähden, kärki oli kyllä pois hiihdosta. Erässä oli helppoa hiihtoa, mutta pieni taktinen kömmähdys tuli siihen, kun sain keulasta valita kaistan, enkä ottanut sitä vasenta reunaa”, harmitteli vähän Lepistö, kuitenkin positiivisella mielellä.

Tour de Skillä on edessä vielä viimeinen etappi sunnuntaina. Ensimmäistä kertaa loppunousu hiihdetään yhteislähtönä.

Tulokset (p)
Tour de Ski tilanne 6/7

Tulokset (p)
Tour de Ski tilanne 6/7

Kommentteja SoundCloudissa
Iivo Niskanen, Lauri Lepistö, Anne Kyllönen ja Kerttu Niskanen

Kuva: Jesse Väänänen